18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio – Sevilla voorspelling – wedden, quotes en tip 14 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Lazio – Sevilla, Europa League
Aanvang: woensdag 14 februari 2019, 18.55 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

Twee mogelijke favorieten voor eindwinst nemen het tegen elkaar op in de Europa League: Lazio – Sevilla. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Niet op schot

Lazio zal hopen op Europees succes, wetende dat het historisch niet zo’n zekerheid is. In het seizoen 1997/98 behaalde Lazio de finale van de destijds nog bestaande UEFA Cup, waar met 0-3 verloren werd van Internazionale. Een jaar erop wist Lazio de Europacup II te winnen door Real Mallorca met 2-1 te verslaan. De laatste jaren gaat het minder. In 2015/16 was Sparta Praag over twee wedstrijden te sterk in de achtste finales van de Europa League (3-0 en 1-1) en vorig seizoen vlogen de Romeinen er in de kwartfinale uit tegen Red Bull Salzburg, over twee wedstrijden met 5-6.

Lazio is dit seizoen in een flinke strijd verwikkeld om plek vier in de vaderlandse Serie A. Momenteel staat AC Milan op die plek, maar AS Roma, Atalanta Bergamo en Lazio staan alle drie maar één punt achter. Ondanks dat Lazio de laatste drie duels wist te winnen (tegen Internazionale (1-1, na strafschoppen), Frosinone (0-1) en Empoli (1-0), scoorde Lazio de laatste vijf duels exact één keer. Tip: je kunt denken dat dit deze voorspelling opnieuw uitkomt. Wedden op één treffer van Lazio geeft een quote van 2.41.

Uit vorm

Elk seizoen is Sevilla van tevoren een van de grote favorieten voor eindzege in de Europa League. Dat is logisch gezien de recente seizoenen van deze competitie. Sinds het seizoen 2005/06 (toen het nog de UEFA Cup heette) was Sevilla vijf maal eindwinnaar. Middlesbrough (2005/06, 4-0), Espanyol (2006/07, 2-2, winst na strafschoppen), Benfica (2013/14, 0-0, winst na strafschoppen), Dnipro Dnipropetrovsk (2014/15, 3-2) en Liverpool (2015/16, 3-1) moesten het onderspit delven. Vorig jaar haalde Sevilla de kwartfinales van de Champions League.

2019 is nog niet het favoriete jaar van Sevilla. Er werden zeges behaald op Athletic Bilbao (1-3), Barcelona (2-0) en Levante (5-0), maar daartegenover staan ook vijf nederlagen en vorige week kwam de ploeg van coach Pablo Machín niet verder dan 2-2 tegen Eibar. In de laatste vier minuten van de wedstrijd boog Sevilla een 0-2-achterstand om. Heb je vertrouwen in minimaal een punt voor Sevilla, dan kun je wedden op ‘Sevilla wint of speelt gelijk’. Deze voorspelling heeft een quote van 1.50 bij Toto.

Onderlinge resultaten

Het affiche Lazio – Sevilla stond nog nooit op het programma tijdens een Europees toernooi.

Teamnieuws

Lazio-sleutelspelers Sergej Milinković-Savić en Ciro Immobile zijn een vraagteken voor dit duel, terwijl Luiz Felipe afgelopen week wel terugkeerde op de training. Jordan Lukaku en Wallace zullen sowieso niet meespelen.

Winteraanwinst Maximilian Wöber zit bij Sevilla nog een schorsing uit die hij opliep in zijn tijd bij Ajax. Aleix Vidal en Maxime Gonalons zijn nog vraagtekens voor dit duel.

Lazio – Sevilla tip

Deze editie Lazio – Sevilla gaat tussen een thuisploeg die niet vaak scoort en een uitploeg uit vorm. Wel is de kans groot dat beiden op de aanval gaan spelen, wat jij kunt gebruiken in je voordeel bij het doen van een voorspelling. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.80 bij Toto.

Lazio – Sevilla Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio: 2.35
Gelijkspel: 3.30
Winst Sevilla: 3.15