18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 7 december 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Lazio – Juventus, Serie A
Aanvang: zaterdag 7 december 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.35

De nummer twee van de Serie A gaat op bezoek bij de nummer drie. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Lazio – Juventus.

Superspits

Dit lijkt weer het seizoen van Ciro Immobile te worden. Zijn eerste twee seizoenen bij Lazio leverden respectievelijk 23 en 29 goals op, waarna de vorige jaargang toch een beetje teleurstellend was met maar vijftien treffers. Dat aantal is hij nu voor de winterstop al voorbij. De score: 17 goals in 14 wedstrijden. De laatste duels is hij ook op schot. AC Milan (één goal), Lecce (één goal), Sassuolo (één goal) en Udinese (twee goals) merkten de klasse van deze superspits.

Lazio is uitstekend in vorm, met zes overwinningen op een rij. De enige twee nederlagen dit seizoen werden geleden tegen koploper Internazionale en laagvlieger SPAL 2013. Waar Lazio uit de Europa League geknikkerd dreigt te worden door Celtic en CFR Cluj, staan de Romeinen netjes derde in de Italiaanse competitie. Tip: een goede voorspelling lijkt toch om te wedden op een goal van Immobile, tegen een quote van 1.96.

Deksel

Juventus leek weer op weg naar een nieuwe titel, maar vorige week kreeg De Oude Dame het spreekwoordelijke deksel op de neus door een 2-2 tegen Sassuolo. Door dit puntverlies kon Internazionale de eerste plek overnemen. Geen man overboord want de voorsprong van de Milanezen is maar een puntje. In de wedstrijd tegen Sassuolo waren het individuele fouten die het puntverlies inleidden. Juan Cuadrado, Matthijs de Ligt en Gianluigi Buffon stonden te schutteren, waardoor Sassuolo kon scoren.

Mochten dit soort individuele fouten niet gemaakt worden, dan heeft Juventus genoeg kwaliteit om de eerste plaats weer terug te nemen. Uiteindelijk is de Turijnse club nu toch veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Aan wedstrijden tegen Lazio bewaart Juventus goede herinneringen. De laatste vier uitduels bij die club leverden namelijk niet alleen overwinningen op, maar ook leidde Juventus telkens al bij rust. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken. Wedden dat dit ook nu gebeurt geeft een quote van 3.95.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Juventus licht in het voordeel, met vier zeges in de laatste zes duels, tegenover twee nederlagen. Vorig seizoen eindigde Lazio – Juventus in 1-2.

Teamnieuws

Jordan Lukaku, Adam Marusic, Valon Berisha en Patricio Gabarrón zijn er door blessures niet bij voor Lazio. Er wordt vooral gekeken naar Sergej Milinkovic-Savic en Luis Alberto op het middenveld en het spitsenduo Joaquín Correa en Ciro Immobile.

Tegenstander Juventus ziet Wojciech Szczesny terugkeren op doel en Blaise Matuidi speelt waarschijnlijk in plaats van Emre Can. Giorgio Chiellini, Adrien Rabiot, Sami Khedira en Douglas Costa kunnen niet meedoen. De kans is groot dat Cristiano Ronaldo nu mag starten, maar hoe veel langer kan Paulo Dybala genegeerd worden?

Lazio – Juventus tip

Lazio – Juventus zou normaliter een prooi moeten zijn voor de bezoekers, maar we kunnen niet langs de goede vorm van Lazio kijken. Tip: wedden op de voorspelling ‘gelijkspel’ met een quote van 3.35 bij Toto.

Lazio – Juventus Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio: 2.75
Gelijkspel: 3.35
Winst Juventus: 2.39