Wedstrijd: LASK Linz – AZ, Europa League
Aanvang: woensdag 27 februari 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: LASK Linz wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.83

Zouden de Alkmaarders het alsnog gaan redden om door te bekeren in de Europa League? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel LASK Linz – AZ.

Unicum

Het gelijkspel op bezoek bij AZ was een welkom unicum voor de kersverse Oostenrijkse koploper. De 1-1 in Alkmaar was historisch omdat dit de eerste keer markeerde dat LASK een wedstrijd bij de laatste 32 van de UEFA Cup of Europa League niet verloor. Eerdere ontmoetingen met Dundee United en Internazionale in de jaren tachtig leverden namelijk louter nederlagen op.

Sinds een aantal weken mag LASK zich de nummer één van de nationale Bundesliga noemen. Deze plek werd verstevigd door een 4-1-zege op FC St. Polten. LASK leidt nu met drie punten voorsprong op Red Bull Salzburg in Oostenrijk, na twintig gespeelde wedstrijden. Opvallend is de verdedigende klasse van de club uit Linz. Pas negentien keer hoefde de defensie van de koploper te vissen. Dat betekent vier tegengoals minder dan Salzburg en Rapid Wien.

Tip: Marko Raguz tekende voor de openingstreffer in Alkmaar en scoorde het Europa League-duel ervoor ook. Wedden op de voorspelling dat hij opnieuw scoort, geeft een quote van 3.00.

Talenten

AZ wil graag profiteren van de enorme groep talenten die zich aandient in het eerste elftal. Het is uniek dat spelers als Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu ongeveer gelijktijdig doorbreken vanuit de eigen jeugdopleiding.

AZ wil nu presteren met deze spelers voordat ze worden weggeplukt door topclubs uit diverse Europese competities. Het elftal uit de heenwedstrijd was het jongste team van alle 32 clubs die nog in de Europa League actief zijn.

Het is niet gebruikelijk dat AZ in deze ronde de Europa League (of voorganger UEFA Cup) moet verlaten. Olympique Lyon was in 2017 te sterk in de ronde van 32, maar eerder wisten de Alkmaarders wel Slovan Liberec (2014), Anderlecht (2012), Fenerbahçe (2007) en Alemannia Aachen (2005) te verslaan.

Tip: denk je dat de Alkmaarders deze ronde nu weer zullen overleven, dan kun je wedden op de voorspelling ‘AZ bekert door’. Hiervoor staat een quote van 2.75.

Onderlinge resultaten

In Europees verband werd het affiche LASK Linz – AZ nog nooit afgewerkt. Het enige onderlinge duel was de heenwedstrijd, vorige week. Door treffers van Marko Raguz en Teun Koopmeiners werd het 1-1.

Teamnieuws

Weinig problemen voor LASK Linz. Coach Valérien Ismaël heeft geen blessures of schorsingen. Zodoende mogen dus dezelfde elf verwacht worden als in Alkmaar, met oud-AZ’er James Holland en doelpuntenmaker Marko Raguz.

AZ heeft wel wat personele problemen. Ron Vlaar, Stijn Wuytens en Pantelis Hatzidiakos missen nog centraal achterin, waardoor Ramon Leeuwin en Teun Koopmeiners het duo vormen. Fredrik Midtsjö keert terug van een schorsing. Dat kan ten koste gaan van Dani de Wit of Hakon Evjen.

LASK Linz – AZ tip

LASK Linz – AZ: in de heenwedstrijd had AZ het al enorm lastig en het lijkt er niet op dat dit zomaar gaat veranderen voor de return. LASK is ijzersterk in eigen huis en deze wedstrijd wordt dan ook nog een hele kluif. Tip: wedden op de voorspelling ‘LASK Linz wint’ met een quote van 1.83 bij Toto.

LASK Linz – AZ Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst LASK Linz: 1.83
Gelijkspel: 3.85
Winst AZ: 4.15