Logo van online wedden bij bookmakers .nl

Wedtips en Nieuws


Ladbrokes Coral twijfelt over sponsorschappen

11 maart 2018 / Tim Giesbers
Wedden Nieuws

De Britse bookmaker Ladbrokes Coral is erover aan het denken om te stoppen met sponsorschappen. Momenteel geeft het rond de 9 miljoen euro uit als sponsor. De twijfels zijn een gevolg van aanstaande veranderingen in de Britse wetgeving, waarmee de maximale inzet op gokterminals waarschijnlijk verlaagd wordt van 100 naar 2 pond.

Momenteel mogen consumenten op elektronische gokmachines elke twintig seconden 100 pond inzetten op gokspelen, maar de Britse overheid wil dit terugdringen naar een maximum van tussen de 2 en 50 pond om gokverslavingen tegen te gaan. Deze machines staan vaak in wedkantoren, waardoor bookmakers ook last ondervinden van de nieuwe wetgeving.

Meer dan helft van inkomsten

Ladbrokes heeft meer dan de helft van de inkomsten binnen het Verenigd Koninkrijk te danken aan deze machines en zegt dat de nieuwe wetgeving een significante invloed zal hebben op het inkomen. Daardoor moet het bedrijf deze financiële tegenvaller op een ander vlak terugverdienen.

Momenteel sponsort Ladbrokes diverse sporten, zoals ongeveer 4 miljoen euro in het Britse paardenracen. Daarnaast sponsort het de Rugby Football League Challenge Cup, snooker en darten. Ook de Scottish Professional Football League wordt door Ladbrokes gesponsord en dit contract werd eind januari nog verlengd tot medio 2020.

“Helpen sport te financieren”

“Een financiële tegenvaller als deze heeft implicaties voor ons personeel, maar ook voor de schatkist van de overheid en onze sponsorschappen”, licht een woordvoerder toe. “Sponsor zijn levert ons veel naamsbekendheid op, maar het helpt de sport ook om hun werk te financieren.”

Concurrent William Hill heeft ook aangekondigd te kijken of er veranderingen moeten worden doorgevoerd wat betreft sponsoring.


Genoemde promoties zijn mogelijk alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Voorwaarden zijn van toepassing. Oudere promoties zijn mogelijk niet geldig meer. Voor details: zie website van de bookmaker. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de auteur. Succes is niet gegarandeerd. Wed aub verantwoord. 18+

* Alle genoemde quoteringen werden aangeboden op het moment van publicatie. Quoteringen kunnen fluctueren. Bezoek de betreffende bookmaker voor de actuele quotes!football line


online-wedden-bookmakers.nl beoordeelt en vergelijkt doorlopend alle grote online bookmakers in Nederland.
Bookmakers | Wedden sites | Sportweddenschappen | Voetball wedden | Live wedden | Online wedden | Online bookmakers
Speel bewust 18+