18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Spanje voorspelling – wedden, quotes en tip 15 november 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Kroatië – Spanje, Nations League
Aanvang: vrijdag 15 november 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Spanje wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.06

Kroatië stond eerder dit jaar nog in de finale van het WK. In de Nations League gaat het een stuk minder, want het staat laatste in de groep met Spanje en Engeland. De Spanjaarden staan eerste met zes punten uit drie wedstrijden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Kroatië – Spanje.

Laatste zonder doelpunten

Het gaat op het moment niet goed met de finalist van het WK. Kroatië pakte nog maar één punt in twee wedstrijden. Het staat daarmee laatste in groep vier van League A in de Nations League. Als het vrijdag van Spanje wint, staat het op gelijke hoogte met Engeland. De Engelsen hebben momenteel wel een beter doelsaldo.

 

Kroatië oefende in oktober nog tegen Jordanië. Het was sterker in dat duel, maar het land wist nog niet te overtuigen. De Kroaten wonnen maar magertjes met 2-1. Het lijkt er dus op dat Kroatië uit vorm is. Dat is goed te begrijpen, want een paar Kroatische sterkhouders zijn gestopt bij het nationale elftal na de verloren WK-finale. Zo hebben Mario Mandžukić en Danijel Subašić een punt achter hun interlandcarrière gezet. Zij waren spelers die erg belangrijk waren op het WK in Rusland.

Lijkt op de goede weg terug

Het Spaanse nationale elftal laat weer regelmatig zien hoe goed het kan voetballen. Vooral in de eerste wedstrijd tegen Kroatië speelde het land erg goed. Ook in het oefenduel met Wales was Spanje veel te sterk. Toen werd het namelijk 1-4 voor de Spanjaarden. Paco Alcácer, die het erg goed doet bij Borussia Dortmund, maakte toen twee goals. De bookmakers denken dat Spanje dit keer weer wint van Kroatië. Een overwinning van de Spanjaarden heeft namelijk een quote van 2.06. De quotering van een zege van de Kroaten ligt ruim een punt hoger.

 

Spanje moet er voor zorgen dat het deze stijgende lijn kan vasthouden. Dan kunnen de Spanjaarden over een paar jaar weer meedoen om de prijzen.

Eerder in de Nations League

De landen speelde in september nog tegen elkaar in de Nations League. Spanje vernederde de finalist van het WK door met grote cijfers te winnen. Het werd namelijk 6-0 voor de Spanjaarden. Kroatië kwam nauwelijks aan de bal, want het eindigde de wedstrijd met 29 procent balbezit. Daarnaast had het land ook maar één schot op doel. De quote op een overwinning van Kroatië is daarom ook zo hoog. Een zege van de Kroaten op de Spanjaarden heeft namelijk een quotering van 3.55.

Kroatië – Spanje tip

Bij Kroatië zijn een aantal belangrijke spelers gestopt met hun interlandcarrière. Nadat zij gestopt zijn, is het spel van de Kroaten ook achteruitgegaan. Spanje lijkt juist weer op de goede weg terug. In het vorige onderlinge duel waren de Spanjaarden veel te sterk. De tip bij deze wedstrijd is dat Spanje wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.06 bij Toto.

Kroatië – Spanje Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Kroatië: 3.55
Gelijkspel: 3.20
Winst Spanje: 2.06