Wedstrijd: Kroatië – Engeland, Nations League wedden
Aanvang: vrijdag 12 oktober 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Kroatië wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.63.

De koppositie in Groep 4 van Divisie A van de Nations League is voor Kroatië en Engeland voorlopig uit zicht. Beide landen richten zich nu op lijfsbehoud. Dit zijn de tips, voorspellingen en quotes bij het wedden op Kroatië – Engeland.

Nu al gevecht tegen degradatie uit Divisie A

Het bereiken van de WK 2018-finale was een hoogtepunt in de nog jonge voetbalhistorie van Kroatië. Nog geen twee maanden na de verloren finale tegen Frankrijk kregen de Kockasti een forse dreun. Spanje overrompelde Kroatië in het eerste pouleduel van Groep 4 in de A-Divisie van de Nations League. De 6-0 nederlaag was de zwaarste ooit voor de Oost-Europeanen.

Aangezien er maar vier pouleduels worden gespeeld, lijkt Kroatië een eerste plaats in Groep 4 te kunnen vergeten. Wedden op Kroatië als winnaar van Groep 4 heeft een enorme hoge quotering van 9.50. Plaats 2 levert weliswaar geen halve finale-plaats op, maar betekent wel vermijding van degradatie naar Divisie B. Omdat Engeland slechts met 1-2 verloor van Spanje is winst van Kroatië op Engeland haast een must voor het Balkanland. Winst van Kroatië op Engeland heeft een quotering van 2.63.

Op steun van een fanatiek thuispubliek hoeft Kroatië niet te rekenen. Kroatië – Engeland wordt achter gesloten deuren gespeeld omdat de UEFA Kroatië een straf van twee thuisduels zonder publiek oplegde. Een aderlating is het ontbreken van aanvaller Mario Mandzukic, die na het WK stopte als international. Ook doelman Danijel Subasic zwaaide af.

Weinig doelpuntrijke duels bij interlands van Engeland

De winst op Zwitserland, in een vriendschappelijk duel op 11 september 2018, was meer dan welkom voor Engeland. De Three Lions rekenden af met een serie van drie achtereenvolgende nederlagen. Het houden van de nul kost de Engelsen recentelijk veel moeite: slechts in 2 van de laatste 9 duels bleven de Engelsen zonder tegendoelpunt. Kroatië bleef in maar 2 van zijn laatste 10 interlands verschoond van een tegengoal. Wedden op beide teams scoren tijdens Kroatië – Engeland is gequoteerd op 1.88.

Duels van Engeland zijn de laatste tijd niet bepaald rijk aan goals. De 6-1 zege op Panama uitgezonderd komt het zelden voor dat er in een duel van Engeland meer dan 2.5 goals vallen. Slechts in 4 van Engelands laatste 16 wedstrijden werden er meer dan 2.5 goals gescoord. Wedden op minder dan 2.5 goals tijdens Kroatië – Engeland heeft een quotering van 1.60. In 6 van die laatste 16 duels vielen er minder dan 1.5 goal. Voorspellen dat er bij Kroatië – Engeland minder dan 1.5 goal valt, is gequoteerd op 2.90.

Spanje is met 6 op 6 en een doelsaldo van +7 de grote favoriet voor de winst van Groep D. Wedden op Spanje als poulewinnaar heeft een quotering van 1.18. Engeland is voor diezelfde weddenschap gequoteerd op 5.75.

Wedden op winst van Kroatië en aantal goals

Duels van Kroatië daarentegen zijn wel rijk aan goals, zie de verliespartijen tegen Frankrijk (4-2) en Spanje (6-0). In nog drie WK 2018-duels van Kroatië vielen meer dan 2.5 goals, waaronder de 2-1 in de halve finale tegen Engeland. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Kroatië – Engeland is gequoteerd op 2.20.

Gelet op de onderlinge historie is het wedden op meer dan 3.5 goals een wedoptie waarmee rekening moet worden gehouden. In de laatste zeven duels tussen Kroatië en Engeland werden 31 goals gescoord, wat neerkomt op een gemiddelde van 4.4 per wedstrijd. Kanttekening daarbij is dat 6 van die duels uit het vorige decennium stammen. Wedden op meer dan 3.5 goals is gequoteerd 4.35. Voorspellen dat er meer dan 4.5 goals vallen, heeft een quotering van 8.50.

Kroatië bleef in zijn laatste 19 thuisduels ongeslagen. Het laatste thuisverlies stamt uit oktober 2013, toen België in een WK-kwalificatieduel met 1-2 te sterk was. Voorspellen dat Kroatië wint & meer dan 2.5 goals is gequoteerd op 5.10. Wedden op Kroatië wint en meer dan 1.5 goals heeft een quotering van 3.70.

Teamnieuws

Verdediger Sime Vrsaljko en middenvelder Marcelo Brozovic moeten verstek laten gaan. Lovre Kalinic, eerste doelman na het stoppen van Danijel Subasic, heeft geblesseerd moeten afhaken. Dinamo Zagreb-keeper Dominik Livakovic, met 1 interland achter zijn naam, is de beoogde doelman tegen Engeland. Goed nieuws is er ook voor bondscoach Zlatko Dalic: verdediger Dejan Lovren en aanvaller Ante Rebic ontbraken tegen Spanje, maar zijn er tegen Engeland weer bij. Ivan Perisic scoorde telkens in Kroatië’s laatste drie interlands. Wedden op een goal van Perisic tegen Engeland is gequoteerd op 3.10.

Engeland had bij het WK 2018 één van de jongste selecties. De gemiddelde leeftijd was 26 jaar. Slechts 3 van de 23 spelers waren 30 jaar of ouder. Bondscoach Gareth Southgate voerde de verjonging door na het WK 2018 door de 18-jarige Jaden Sancho, de 19-jarige Mason Mount en de 21-jarige James Maddison te selecteren voor het duel met Kroatië. Wellicht komen zij in actie aangezien Luke Shaw, Jesse Lingard, Dele Alli en Ruben Loftus-Cheek ontbreken. Marcus Rashford maakte Engelands laatste 2 interlandgoals. Wedden op een goal van Rashford tegen Kroatië is gequoteerd op 3.05.

Kroatië – Engeland tip

Kroatië speelt thuis zonder publiek speelt en moet een aantal vaste waarden missen. Daar staat tegenover dat er nog genoeg sterkhouders van het WK 2018 van de partij zijn. Kroatië is thuis schier onverslaanbaar, gezien het feit dat het Balkan-land in oktober 2013 voor het laatst een thuisduel verloor. Kroatië moet winnen van Engeland, anders komt degradatie uit Divisie A dichterbij. Daarom luidt de tip bij het wedden op Kroatië – Engeland: winst Kroatië, gequoteerd op 2.63.

Kroatië – Engeland Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Kroatië: 2.63
Gelijkspel: 3.00
Winst Engeland: 2.70