Wedstrijd: Japan – Chili, Copa América
Aanvang: dinsdag 18 juni 2019, 01.00 uur
Beste wedtip: Vargas scoort en Chili wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

Chili won de twee laatste edities van de Copa América, maar na de laatste winst in 2016 is La Roja in een neerwaartse spiraal beland. Japan is een invitatieland en gebruikt de Copa América als voorbereidingstoernooi op de Spelen in Tokyo 2020.

Afscheid van een gouden generatie

Alexis Sanchez, Arturo Vidal en Claudio Bravo: het zijn drie namen die Chili dit decennium veel vreugde hebben bezorgd. Vooral het winnen van de Copa América 2015 en de Copa América- jubileumeditie in 2016 gelden als hoogtepunten in de Chileense voetbalgeschiedenis.

Na 2016 is het echter niet meer crescendo gegaan met La Roja. Chili miste het WK 2018 en de sterspelers stralen niet meer. Sanchez was dit seizoen veelvuldig geblesseerd en Vidal kende een matig seizoen bij Barcelona.

De Copa América 2019 wordt het afscheid van een gouden generatie. Chili speelde afgelopen maart vriendschappelijk tegen Mexico en de Verenigde Staten en wist geen van beide duels te winnen. De laatste oefeninterland wonnen de Zuid-Amerikanen wel: 3-1 tegen Haïti. Het houden van de nul is een probleem voor Chili: dat lukte slechts 1 keer in de laatste 7 interlands. De quotering van 2.60 voor beide teams scoren, is er één om in de gaten te houden.

Een sterk verjongde selectie

Wie de selectie van Japan in ogenschouw neemt, ziet dat er opvallend veel spelers met een leeftijd van onder de 23 geselecteerd zijn.

Dat heeft een reden aangezien Japan, als gastheer van de Spelen 2020, meedoet aan het Olympisch voetbaltoernooi. Dat toernooi is, behoudens drie dispensatiespelers, een evenement voor uitsluitend spelers onder de 23. Bondscoach Hajime Moriyasu gebruikt de Copa América als voorbereidingstoernooi op de Spelen.

De enige drie spelers van naam en faam zijn doelman Eiji Kawashima, middenvelder Gaku Shibasaki en aanvaller Shinji Okazaki. De Blauwe Samurai zijn duidelijk underdog in het duel met Chili. Een tip is wedden op Chili wint met handicap -1, gequoteerd op 2.26.

Eduardo Vargas: Copa América-goalgetter

In vijf van Chili’s laatste zeven duels vielen er meer dan 2.5 goals. Voorspellen dat er tijdens Japan – Chili meer dan 2.5 goals worden gescoord, heeft een quotering van 2.10.

Eduardo Vargas kwam in zijn laatste 12 Copa América-duels tot 10 goals. Voorspellen dat Vargas scoort en Chili wint, is gequoteerd op 2.40. Nicolas Castillo, die drie keer scoorde in zijn laatste zes interlands, heeft een quotering van 2.58 voor een goal.

Andere weddenschappen om op te letten zijn: Chili wint en meer dan 2.5 goals (quotering van 2.37) en ‘in de 2e helft wordt het meest gescoord’, gequoteerd op 2.24.

Japan – Chili tip

Japan op volle oorlogssterkte had het Chili lastig kunnen maken, maar door aan te treden met een veredeld Olympisch elftal is Chili duidelijk favoriet. Dat biedt kansen voor Eduardo Vargas, die een goed seizoen achter de rug heeft in de Mexicaanse competitie en 10 goals maakte in zijn laatste 12 Copa América-duels. Tip bij het wedden op Japan – Chili: Vargas scoort en Chili wint, bij Toto gequoteerd op 2.40.

Japan- Chili Copa América wedden

Quotes bij Toto

Winst Japan: 8.40
Gelijkspel: 4.30
Winst Chili: 1.43