Wedstrijd: Jamaica- Curaçao, CONCACAF Gold Cup
Aanvang: woensdag 26 juni 2019, 02.00 uur
Beste wedtip: Curaçao wint of X
Bookmaker: Toto
Quote: 2.04

De zege op Honduras was een historisch moment in de nog jonge historie van Curaçao. Het team van bondscoach Remko Bicentini kan in het derde groepsduel van de Gold Cup 2019 weer historie schrijven met een zege op Jamaica.

Stormachtige ontwikkeling onder ex-NEC’er

Als voetbalnatie bestaat Curaçao nog geen tien jaar. Na het opheffen van de Nederlandse Antillen als land in oktober 2010 werd Curaçao een half jaar later lid van de FIFA.

Met het aantreden van voormalig NEC-speler Remko Bicentini als trainer is Curaçao aan een razendsnelle opmars begonnen. Exact twee jaar geleden won Curaçao de Caribbean Cup door in de finale Jamaica te verslaan.

Een nieuwe zege op de Reggae Boyz betekent voor het eerst in de Curaçaose voetbalhistorie plaatsing voor de kwartfinale van de Gold Cup. Kansloos is de ploeg zeker niet. Wedden op de dubbele kans ‘Curaçao wint of X’ (quotering van 2.04) is het overwegen waard.

Reggae Boyz in een overgangsfase

Jamaica begon de Gold Cup met een 3-2 zege op Honduras en speelde vervolgens doelpuntloos gelijk tegen El Salvador (waartegen Curaçao met 1-0 verloor). De Reggae Boyz zitten in een overgangsfase na een mislukte WK 2018-kwalificatiecampagne.

Blikvangers bij Jamaica zijn aanvaller Dever Orgill, twee keer scorend tegen Honduras en verdediger Kemar Lawrence, uitkomend voor New York Red Bulls.

Voorspellen dat Orgill scoort tegen Curaçao heeft een quotering van 2.31. Het is niet gebruikelijk dat het wedden op meer dan 2.5 goals een quotering van boven de 2.00 heeft. Jamaica – Curaçao vormt de uitzondering: met een quotering van 2.02 is de weddenschap ‘meer dan 2.5 goals’ aantrekkelijk geprijsd.

Gelouterde Bacuna

Ook de weddenschap ‘beide teams scoren’ heeft een ongewoon hoge quotering van 2.15. Dat is een aanlokkelijke weddenschap aangezien beide teams niet bepaald een reputatie hebben in het houden van de nul.

Gelet op de tot nu gespeelde duels in Groep C zijn de krachtsverschillen niet groot. Dat maakt het wedden op Curaçao wint met handicap +1, gequoteerd op 2.28, interessant.

Leandro Bacuna is, ondanks het feit dat hij pas 27 is, een gelouterde speler. Hij deed tussen 2013 en 2016 Premier League-ervaring op bij Aston Villa en was afgelopen seizoen in de PL actief namens Cardiff City. Bacuna maakte dit kalenderjaar de meeste interlandgoals voor Curaçao. Hij heeft een quotering van 5.90 voor een goal tegen Jamaica.

Jamaica – Curaçao tip

De krachtsverschillen in Groep C van de CONCACAF Gold Cup 2019 zijn niet groot. Curaçao won nipt van Honduras en verloor met minimale cijfers van El Salvador. Tip bij het wedden op Jamaica – Curaçao: Curaçao wint of X, bij Toto gequoteerd op 2.04.

Jamaica – Curaçao CONCACAF Gold Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Jamaica: 1.59
Gelijkspel: 3.65
Winst Curaçao: 5.65