Wedstrijd: Ivoorkust – Zuid-Afrika, Afrika Cup
Aanvang: maandag 20 juni 2019, 15.30 uur
Beste wedtip: winst Ivoorkust
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

De Afrika Cup is inmiddels in volle gang. Een van de eerste affiches is Ivoorkust – Zuid-Afrika. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Einddoel

Na drie Franse bondscoaches en de Belg Marc Wilmots is nu weer een Ivoriaanse coach aangesteld om leiding te geven aan de nationale ploeg van Ivoorkust. Ibrahim Kamara is nu een jaar bondscoach en moet zijn land naar internationaal succes leiden. De eerste kans is nu tijdens de Afrika Cup. In 2015 was het toernooi in Equatoriaal Guinee en destijds bleek Ivoorkust het sterkste land. Tijdens het vorige toernooi, in 2017 in Gabon, overleefde het land de groepsfase niet.

Een herhaling van 2015 is het einddoel en een herhaling van 2017 is wat boven alles vermeden moet worden. Kamara leidde in zijn loopbaan diverse jeugdteams van Ivoorkust en was nu eindverantwoordelijk in negen interlands. Hiervan werden er zes gewonnen en twee gelijkgespeeld. Alleen van Oeganda werd met 0-1 verloren in een oefenwedstrijd. Tip: van de zes overwinningen waren er vier met minimaal twee goals verschil. Wedden op de voorspelling ‘Ivoorkust wint met handicap -1’ geeft een quote van 3.95.

Zuid-Afrika staat in de voetbalwereld voornamelijk bekend als gastland van het WK 2010. Dat ligt grotendeels aan het gebrek aan gewonnen zilverwaar. Voor de laatste twee wereldkampioenschappen wisten de Zuid-Afrikanen zich niet te plaatsen en ook op de laatste Afrika Cup moest men het stellen zonder Bafana Bafana. De Schotse bondscoach Stuart Baxter had van 2004 tot 2005 al de touwtjes in handen in Zuid-Afrika en in 2017 werd hij teruggehaald om het team te gaan leiden.

Voor dit eindtoernooi wist het land zich weer te plaatsen. In de kwalificatie moesten Baxter en zijn mannen weliswaar Nigeria voor zich laten, maar Libië en de Seychellen werden wel verslagen en Zuid-Afrika plaatste zich als nummer twee voor dit toernooi. Het kan een tip zijn te wedden op een gelijkspel. Van de laatste zeven interlands van Zuid-Afrika eindigden er namelijk vijf in een puntendeling. De quote voor deze voorspelling is 3.15.

Onderlinge resultaten

In de laatste tien jaar stond het affiche Ivoorkust – Zuid-Afrika tweemaal op het programma. Zuid-Afrika won met 2-0 en het andere duel eindigde in 1-1.

Teamnieuws

Ivoorkust moet het sowieso stellen zonder de geblesseerde Eric Bailly. Door zijn afwezigheid is de kans op speeltijd weer groter voor Wilfried Kanon.

Bij tegenstander Zuid-Afrika zal Lars Veldwijk hopen op een basisplaats, maar met concurrentie van Lebo Mothiba en Percy Tau lijkt de kans groter op een reserverol.

Ivoorkust – Zuid-Afrika tip

Ivoorkust – Zuid-Afrika is een wedstrijd tussen twee landen die weten dat ze samen met Marokko gaan uitvechten wie door mag bekeren. De individuele kwaliteiten van Ivoorkust kunnen de doorslag geven, wat je voor je voorspelling kan gebruiken. Tip: wedden op winst van Ivoorkust met een quote van 2.12.

Ivoorkust – Zuid-Afrika Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Ivoorkust: 2.12
Gelijkspel: 3.15
Winst Zuid-Afrika: 3.60