Wedstrijd: Ivoorkust – Algerije, Afrika Cup 2019
Aanvang: donderdag 11 juli 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Algerije
Bookmaker: Toto
Quote: 2.11

Waar de Copa América en de Gold Cup voorbij zijn, is de Afrika Cup nog altijd in volle gang. De fase van de kwartfinales is aangebroken. In één van die kwartfinales nemen Ivoorkust en Algerije het tegen elkaar op. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Ivoorkust – Algerije.

Pas laat langs Mali

Ivoorkust wist zich in de achtste finale pas laat te ontdoen van Mali. In het Egyptische Suez hadden de Ivorianen het lastig met de Malinezen. Een kwartier voor tijd zorgde Wilfried Zaha ervoor dat Ivoorkust alsnog kon juichen. De assist kwam op naam van de Ivoriaanse doelman, Sylvain Gbohouo. Zaha rondde daarna kalm af.

Ivoorkust wist de Afrika Cup voor het laatste te winnen in 2015. In de finale kruiste het destijds de degens met Ghana. In de reguliere speeltijd was er nog altijd niet gescoord en ook in de verlenging wisten beide landen het net niet te vinden. Strafschoppen moesten uiteindelijk bepalen wie zich de winnaar van de Afrika Cup mocht noemen. In die strafschoppenserie scoorden Ivoorkust en Ghana er ineens lustig op los. Ivoorkust trok uiteindelijk met liefst 9-8 aan het langste eind.

De bookmakers zien Ivoorkust tegen Algerije niet als de favoriet voor de winst. Een quotering van 3.85 is namelijk verbonden aan een Ivoriaanse overwinning. Verder krijg je bij een overwinning van Algerije 2.11 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 3.00.

Overtuigend bezig aan het toernooi

Algerije werd in de achtste finale gekoppeld aan Guinee. Vooraf was Algerije de favoriet voor deze wedstrijd. Het land stelde in dat opzicht niet teleur en won vrij eenvoudig met 3-0. In de 24e minuut opende Mohamed Youcef Belaïli de score. Na ongeveer een uur spelen verdubbelde Riyad Mahrez de voorsprong en het slotakkoord was aan Adam Ounas.

In de groepsfase werd Algerije in groep C groepswinnaar. Het deed dat op overtuigende wijze. De Algerijnen wonnen alle groepswedstrijd en daarin kregen ze geen enkel doelpunt tegen. Met de 3-0 overwinning tegen Guinee voegde het land daar nog een duel zonder tegendoelpunten aan toe. Wedden op het feit dat Algerije ook tegen Ivoorkust geen tegendoelpunten krijgt, heeft een quotering van 2.15.

De laatste keer dat Algerije de halve finale of de finale van de Afrika Cup bereikte was in het jaar 1980. Het stond toen in de finale tegenover Nigeria en er werd gewonnen.

Onderlinge resultaten

Ivoorkust en Algerije stonden twintig keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De onderlinge statistieken zijn nét in Ivoriaans voordeel. Ivoorkust won namelijk zeven keer en Algerije zes keer. Zeven keer moesten beide landen genoegen nemen met een gelijkspel.

In 2015 speelden deze twee landen voor het laatst tegen elkaar. Toen was ook de Afrika Cup het decor. Ivoorkust won destijds met 3-1 en zou later Afrikaans kampioen worden.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Ivoorkust zijn er geen spelers geblesseerd of afwezig.

Ook bij Algerije zijn er naar verluidt geen spelers die niet kunnen meedoen.

Ivoorkust – Algerije tip

Ivoorkust kwam tegen Mali moeilijk tot scoren en Algerije heeft juist nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Het zal dus ook nu weer een taai duel worden voor de Ivorianen. Algerije heeft de groepsfase geweldig afgesloten en ook in de achtste finale was het spel overtuigend. De beste Ivoorkust – Algerije tip is dat Algerije wint met een quotering van 2.11 bij Toto.

Ivoorkust – Algerije Afrika Cup 2019 wedden

Quotes bij Toto

Winst Ivoorkust: 3.85
Gelijkspel: 3.00
Winst Algerije: 2.11