18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Italië – Portugal voorspelling – wedden, quotes en tip 17 november 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Italië – Portugal, UEFA Nations League
Aanvang: Zaterdag 17 november 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.05

In groep 3 van divisie A staan Italië en Portugal tegenover elkaar. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij voor het wedden op Italië – Portugal.

Zeker van lijfsbehoud

Italië staat momenteel op de tweede plaats in de Nations League. De Italianen voetbalden tot nu toe vier punten bij elkaar. Ze wonnen één keer, verloren één keer en speelden ook één keer gelijk. Dat Italië zich gaat handhaven in divisie A is al zeker. Polen kan de achterstand op Portugal en Italië namelijk niet meer goedmaken.

Italië moet hoe dan ook winnen van Portugal om uitzicht te blijven te houden op de halve finale. Het verschil met de Portugezen bedraagt nu namelijk twee punten. Italië is na deze wedstrijd echter wel al klaar terwijl Portugal daarna nog eenmaal in actie komt tegen Polen. De Italianen hebben het dus niet meer in eigen hand. De bookmakers zien Italië als favoriet voor de winst in dit duel. Bij een Italiaanse overwinning krijg je 2.18 keer je inzet terug. Een Portugese overwinning staat gequoteerd op 3.40 en een gelijkspel op 3.05.

De laatste wedstrijd die het Italiaanse elftal afwerkte was er een tegen Polen. In de blessuretijd van de wedstrijd bezorgde Cristiano Biraghi de Italianen uiteindelijk de zege.

Koploper zonder Ronaldo

Portugal heeft een grote kans op de winst in groep 3. De Portugezen bezetten met zes punten de eerste plaats en hebben nog twee wedstrijden te spelen. Het won tot nu toe alle wedstrijden. In het eerste duel werd Polen met 2-3 verslagen en in het tweede duel Italië met 1-0.

Op 14 oktober speelde Portugal voor het laatst een wedstrijd. In een vriendschappelijk duel werd Schotland met 1-3 aan de kant gezet. Daarna stond het treffen met Polen op het programma. De Portugezen moesten het toen zonder Cristiano Ronaldo stellen. Zijn afwezigheid leek Portugal niet te deren want het won uiteindelijk, weliswaar moeizaam, met 2-3 van de Polen.

Cristiano Ronaldo heeft de gehele Nations League al gemist en zal ook nu ontbreken, hoewel hij wel fit is. Hij liet de eerste wedstrijden schieten om zich te kunnen richten op zijn nieuwe ploeg Juventus, vervolgens werd hij buiten de ploeg gelaten wegens oude beschuldigingen over een verkrachting die opnieuw de nieuwskoppen beheersten, beschuldigingen overigens die onbewezen zijn en die door Ronaldo ook in alle toonaarden worden ontkend. Er wordt rondom de Portugese ploeg vaag gedaan over waarom Ronaldo deze keer precies ontbreekt en wie dat heeft besloten, maar feit is dat Portugal de Nations League-groepsfase zonder hem afsluit.

Onderlinge resultaten

Italië en Portugal stonden in totaal 26 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn duidelijk in Italiaans voordeel met 18 overwinningen tegenover 6 overwinningen van Portugal. Slechts twee keer eindigde het in een puntendeling.

De laatste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnamen was op 10 september. De wedstrijd werd ook toen afgewerkt in het kader van de Nations League. De Portugezen zegevierden met 1-0 in Lissabon.

Italië scoorde 51 keer in die 26 ontmoetingen en Portugal 23 keer. Dat is een aardig verschil en dus is een extra Italië – Portugal tip dat niet allebei de clubs gaan scoren in de wedstrijd. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.64 bij Toto.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Italië is er sprake van een fitte selectie. Niemand is geblesseerd of afwezig.

Bij Portugal kan men geen beroep doen op de geblesseerde Pepe en Luís Neto, en Cristiano Ronaldo is er dus niet bij.

Italië – Portugal tip

Italië moet winnen van de Portugezen om zicht te blijven houden op de halve finale van de Nations League. Portugal weet dat het een voorsprong heeft en daarnaast staat er nog een wedstrijd tegen Polen op het programma. De beste Italië – Portugal tip is een gelijkspel met een quotering van 3.05 bij Toto.

Italië – Portugal UEFA Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Italie : 2.18
Gelijkspel: 3.05
Winst Portugal: 3.40