Wedstrijd: Internazionale – Shakhtar Donetsk, Europa League
Aanvang: Maandag 17 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.63

De Europa League telt nog vier teams en in een van de twee halve finales nemen Internazionale en Shakhtar Donetsk het tegen elkaar op voor een plek in de finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Internazionale – Shakhtar Donetsk.

Titelfavoriet

Inter speelde aan het begin van het seizoen nog in de Champions League, maar een derde plek in de groepsfase zorgde ervoor dat de club een niveau terug moest. In de Europa League doet de Italiaanse ploeg telkens genoeg om een ronde verder te gaan. Niet met grote uitslagen, maar wel met alleen maar overwinningen. Inter scoorde in elke Europa League-wedstrijd twee keer en dit bleek dus elke keer genoeg te zijn.

Die degelijkheid heeft ervoor gezorgd dat Inter momenteel de favoriet is bij de bookmakers om het toernooi te winnen. In het vorige duel maakte de Italiaanse ploeg al vroeg twee goals tegen Bayer Leverkussen, waardoor het met 2-1 won. Over heel de wedstrijd gezien was het een terechte overwinning. Inter kreeg veel meer kansen en ging hier uiteindelijk ook beter mee om.

Makkelijk scorend

Shakhtar Donetsk is en blijft ook een erg gevaarlijke ploeg, want het komt nou eenmaal makkelijk aan doelpunten. In de knock-outfase scoorde de kampioen van Oekraïne al veertien keer in slechts vijf wedstrijden. Tijdens de kwartfinale vlogen de ballen er ook weer gemakkelijk in, want Shakhtar won eenvoudig met 4-1 van FC Basel. Het is nog maar de vraag of Inter tegen zo’n goed scorend team op kan, aangezien het zelf meestal niet zo vaak scoort.

In de Champions League ging het Shakhtar wat moeilijker af, want het kon niet tegen Manchester City en Atalanta op. De club uit Oekraïne werd derde achter deze clubs en lijkt zich in de Europa League weer helemaal gevonden te hebben.

Blessures

Aan beide kanten zijn er wat spelers afwezig door blessureleed. Bij Inter zijn dit Matías Vecino en hoogstwaarschijnlijk Alexis Sánchez. De Chileen raakte een aantal dagen geleden geblesseerd aan zijn bovenbeen en het is onzeker of hij kan spelen maandag.

Bij Shakhtar zijn Maksym Malyshev, Ismaily en Vyacheslav Tankovskyi al voor een langere tijd geblesseerd en zij zijn allemaal nog niet fit genoeg. Daarnaast is ook Vladyslav Vakula sinds het begin van deze maand geblesseerd en ook hij komt niet in actie.

Laatste ontmoeting

Het is een hele tijd geleden dat deze teams in een officiële wedstrijd tegenover elkaar stonden. Voor die wedstrijd moeten we helemaal terug naar 2005 en toen ging het om een Champions League-ontmoeting. Dat duel eindigde in 1-1. Dit keer verwachten de bookmakers geen gelijkspel, want Inter is de grote favoriet voor de zege met een quote van 1.72. Een overwinning van Shakhtar heeft maandag een quote van 4.30.

Internazionale – Shakhtar Donetsk tip

Het zou zomaar eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden voor Inter, omdat Shakhtar zo makkelijk scoort. Daarom is de ‘1×2 weddenschap’ voor deze wedstrijd een mindere optie. De beste wedtip voor Internazionale – Shakhtar Donetsk is: Beide teams scoren. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.63.

Internazionale – Shakhtar Donetsk Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst Internazionale: 1.72
Gelijkspel: 3.80
Winst Shakhtar Donetsk: 4.30