Wedstrijd: Heracles – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 18 augustus 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst PSV en over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.46

De Eredivisie is inmiddels al weer twee speelrondes oud, deze week is het dus tijd voor de derde ronde. PSV herpakte zich vorige week door thuis van ADO Den Haag te winnen en nu moet het afrekenen met Heracles. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Heracles – PSV.

Slecht gestart

Heracles is wel eens beter aan een seizoen gestart, want het staat na twee speelrondes op een teleurstellende veertiende plaats. Vorig jaar eindigde de club uit Almelo nog als zevende in de Eredivisie en dat zal dit jaar weer de doelstelling zijn. Die positie geeft ze namelijk toegang tot de play-offs voor Europees voetbal. Als er deze week weer verloren wordt, dan raakt deze plek alweer een stuk verder buiten handbereik.
In de eerste wedstrijd van het seizoen was Heracles helemaal nergens en werd het van de mat gespeeld voor eigen publiek door Heerenveen. Het openingsduel ging met 0-4 verloren, dus wilde de club dit in de week erna enigszins wegpoetsen. Dit leek ook te lukken, want het stond vlak voor tijd nog met 0-1 voor tegen Fortuna Sittard – toch lukte het niet om de voorsprong vast te houden. In blessuretijd kreeg de club uit Almelo namelijk nog een strafschop tegen die in de 96e minuut benut werd. Hierdoor eindigde het duel in 1-1 en kunnen we wel stellen dat Heracles slecht is begonnen aan dit seizoen.

Eerste overwinningen

Ook voor PSV begon het seizoen niet zoals gewenst, want in het tweeluik met Basel bleek de club uit Eindhoven niet sterk genoeg en hierdoor werd het al uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Niet alleen daar ging het mis, want ook in de eerste wedstrijd van de Eredivisie liep PSV averij op. Uit bij FC Twente kwamen de Eindhovenaren namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Na deze wedstrijd ging het wat beter met PSV en begon het wedstrijden te winnen. Zo won het met 0-1 van het Noorse Haugesund in de kwalificatie voor de Europa League door een benutte penalty van Steven Bergwijn. In diezelfde week won het ook nog van ADO Den Haag met 3-1, maar dit ging nog vrij moeizaam. PSV had erg veel kansen nodig om uiteindelijk drie goals te maken, waardoor het lang spannend bleef. De bookmakers denken dat PSV dit weekend de lijn doortrekt en weer wint, want een overwinning van de Eindhovenaren heeft een quote van 1.40. Dit ondanks de gezapige 0-0 voor eigen publiek afgelopen donderdag in de return tegen Haugesund, waarmee wel kwalificatie voor de play-offs van de Europa League werd veiliggesteld.

Bijna altijd te sterk

Als we kijken naar de onderlinge resultaten tussen Heracles en PSV, dan zien we dat de Eindhovenaren bijna altijd te sterk zijn. De laatste keer dat ze in Almelo verloren was in 2015, want toen eindigde het duel in 2-1. Vorig jaar was PSV ook veel te sterk toen het bij Heracles op bezoek ging. Het kwam dan ook al vroeg op voorsprong door Steven Bergwijn, die de score opende in de twaalfde minuut. In de 33e minuut liep de club uit Eindhoven nog verder uit via Daniel Schwaab en daarmee was de wedstrijd ver beslist. Al helemaal toen Jesper Drost net voor rust kon gaan douchen door een rode kaart. Na rust bouwde PSV pas laat de score uit via Denzel Dumfries en Gastón Pereiro, waardoor de wedstrijd in 0-4 eindigde.

Heracles – PSV tip

Heracles is slecht begonnen aan het seizoen en wist nog niet te winnen. PSV lijkt enigszins uit het kleine dipje van de eerste wedstrijden te zijn. Ook verliezen de Eindhovenaren bijna nooit uit bij Heracles en mede hierdoor is PSV zeker de favoriet voor de zege zondag. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat PSV wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van Heracles – PSV heeft een quote van 1.46.

Heracles – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Heracles: 6.20
Gelijkspel: 4.90
Winst PSV: 1.40