18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Heracles Almelo – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 9 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Heracles Almelo – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 9 februari 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.20

Heracles Almelo is na de wervelende seizoenstart afgegleden naar de achtste plaats. Het ontvangt in eigen huis nummer twee Ajax. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Heracles Almelo – Ajax.

Achtste plaats

Heracles is dan wel de nummer acht, maar die plaats biedt geen garantie in deze editie van de Eredivisie. Het staat allemaal erg dicht op elkaar. Zo is de afstand tussen de nummer zestien FC Emmen en Heracles slechts vijf punten.

De laatste drie duels gingen allemaal verloren voor de Heraclieden. Achtereenvolgens waren FC Groningen (3-0), PEC Zwolle (0-2) en ADO Den Haag (2-0) te sterk voor de Tukkers. In totaal werd er al 10 keer verloren en dat is bijvoorbeeld meer dan nummer 16 FC Emmen (9 nederlagen).

Nu staat dus het duel met Ajax op het programma. Heracles bewaart goede herinneringen aan de eerdere ontmoeting dit seizoen. Toen werd het in de Johan Cruijff Arena 1-1. De bookmakers zien echter Ajax als de favoriet in dit duel. Een quotering van 1.20 is verbonden aan een Amsterdamse zege. De overige quoteringen zijn als volgt: 10.25 voor een overwinning van Heracles en 6.60 voor een gelijkspel.

Deukje opgelopen

Het seizoen van Ajax leek, op het gelijkspel tegen Heracles Almelo en het verlies tegen PSV na, prima te verlopen. Sinds het verlies tegen de Eindhovenaren op 23 september 2018 verloren de Amsterdammers geen enkele wedstrijd meer (inclusief Champions League). Aan deze mooie reeks kwam een einde tijdens de Klassieker op 27 januari 2019. Feyenoord was hierin met maar liefst 6-2 te sterk. Dit kwam hard aan in Amsterdam. Lang de tijd om te treuren was er niet want één week later stond het treffen met VVV-Venlo op het programma.

Ajax beleefde een eenvoudige avond tegen de Venlonaren. Er werd met maar liefst 6-0 gewonnen en dat spoelde de bittere nasmaak van de verloren Klassieker enigszins weg. Het gat met PSV is nu vijf punten en dus zijn de Amsterdammers weer terug bij af. Eerder lieten ze namelijk de kans al liggen om de koppositie van de Eindhovenaren over te nemen. PSV speelde toen gelijk bij FC Emmen (2-2) en Ajax verzuimde zelf om te winnen van sc Heerenveen (4-4).

Onderlinge resultaten

Heracles Almelo – Ajax stond 18 keer eerder op het programma. De statistieken zijn in het voordeel van Ajax met 12 zeges. Heracles won drie keer en één daarvan was vorig seizoen. In de openingswedstrijd van dat seizoen werd het 2-1 voor de Tukkers.

De laatste drie ontmoetingen in Almelo werden allemaal gewonnen door Ajax.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Heracles Almelo zijn Sebastian Jakubiak, Tim Breukers en Robin Pröpper niet inzetbaar.

Bij Ajax kan er geen beroep worden gedaan op Zakaria El Azzouzi, Hassane Bandé, Nicolas Tagliafico, Noussair Mazraoui en Lisandro Magallan.

Heracles Almelo – Ajax tip

Heracles zit in een mindere fase en zal hoe dan ook alle zeilen moeten bijzetten om een resultaat te halen tegen Ajax. De Amsterdammers hebben zich daarentegen met overtuigende cijfers gerevancheerd voor de nederlaag in de Klassieker. De beste Heracles Almelo – Ajax tip is dat Ajax wint met een quotering van 1.20 bij Toto.

Heracles Almelo – Eredivisie Ajax wedden

Quotes bij Toto

Winst Heracles Almelo: 10.25
Gelijkspel: 6.60
Winst Ajax: 1.20