18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Heracles – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 23 februari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Heracles – Ajax, Eredivisie

Aanvang: Zondag 23 februari 2020, 16.45 uur

Beste wedtip: Winst Ajax

Bookmaker: Toto

Quote: 1.36

Ajax heeft een slecht resultaat geboekt in de Europa League,maar de koploper van de Eredivisie moet zich snel herpakken. Het uitduel tegenHeracles staat namelijk alweer voor de deur. In deze voorbeschouwing staanvoorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Heracles – Ajax.

Linker rijtje

Heracles is momenteel de nummer negen in de Eredivisie en sluit daarmee het linkerrijtje af. De club uit Almelo heeft 29 punten, net als Heerenveen dat tiende staat. Als we naar boven kijken zien we dat het gat tot de nummer acht positie zes punten bedraagt. Daar staat Groningen met 35 punten, evenveel als Utrecht dat zevende staat.

Heracles zal dus goed moeten presteren in de tweede seizoenshelft om kans te maken op een Europees ticket.

Het draait nog niet lekker in 2020 bij Heracles, want van dezes gespeelde Eredivisiewedstrijden werd er slechts één gewonnen en vijfverloren. Vorige week liet de club weer kostbare punten liggen in het uitdueltegen VVV-Venlo. Heracles verloor met 1-0 door een redelijk vroege goal en hetkwam hier dus niet meer bovenop.

Europese tegenvaller

Ajax speelde donderdag in de Europa League tegen het Spaanse Getafe. Het werd een avond om snel te vergeten voor de Amsterdammers, want ze kwamen tot geen enkel schot tussen de palen.

De wedstrijd ging uiteindelijk ook met 2-0 verloren en achteraf ging het vooral over het vervelende spel van Getafe. Ajax moet dit snel achter zich laten liggen en zich weer focussen op de volgende wedstrijden.

In de Eredivisie loopt alles namelijk wel volgens plan. Declub staat eerste met een gat van zes punten ten opzichte van de nummer twee,AZ. Ajax had voor de nederlaag tegen Getafe drie wedstrijden op rij gewonnenzonder een tegengoal te hoeven incasseren. Het lijkt er dus niet op dat deAmsterdamse club nu al in een soort dip zit.

Blessures en schorsingen

Beide clubs moeten het zonder een paar basiskrachten doen aanstaande zondag. Bij Heracles mag Robin Pröpper niet meedoen, want hij is geschorst door een teveel aantal gele kaarten.

Ajax heeft geen geschorste spelers, maar wel veel blessures binnen de selectie. David Neres, Quincy Promes, Joël Veltman en Zakaria Labyad zijn al een tijdje geblesseerd en nog altijd niet fit genoeg om te spelen. Daarnaast kreeg Noussair Mazraoui ook nog eens last eerder deze week, waardoor de zorgen alleen maar groter worden.

Eenvoudige zege voor Ajax

Eerder dit seizoen was Ajax veel te sterk voor Heracles in de Johan Cruijff ArenA. Bij rust stond het nog slechts 1-0, maar na rust liepen de Amsterdammers uit.

Klaas-Jan Huntelaar maakte in de 87e minuut de 4-0 en het duel was dus al lang en breed gespeeld. Toch mocht Heracles de laatste goal maken. Cyriel Dessers bepaalde de eindstand op 4-1. Een overwinning van Ajax heeft deze keer een quote van 1.36.

Heracles – Ajax tip

Heracles is niet in vorm, maar moet weer eens gaan winnen om kans te houden op Europees voetbal. Ajax kreeg eerder deze week een harde klap te verduren en hier moet de club van zien te herstellen. De Amsterdammers zijn natuurlijk de favoriet, maar het kan een stuk lastiger worden dan verwacht.

De tip bij deze wedstrijd is wel dat Ajax wint. Deze voorspelling van Heracles – Ajax heeft een quote van 1.36.

Heracles – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Heracles: 7.20

Gelijkspel: 5.70

Winst Ajax: 1.36