18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Go Ahead Eagles – RKC voorspelling – wedden, quotes en tip 28 mei 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Go Ahead Eagles – RKC, play-offs Nederland
Aanvang: Dinsdag 28 mei 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.57

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Go Ahead Eagles en RKC staat dinsdagavond op het programma. Zij gaan namelijk uitmaken wie er volgend jaar weer op het hoogste niveau van Nederland speelt. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Go Ahead Eagles – RKC.

Vijfde in de Keuken Kampioen Divisie

Veel teams van het tweede niveau in Nederland eindigden het seizoen met ongeveer 60 punten. Go Ahead Eagles was daar één team van, want het haalde 63 punten. Evenveel als de nummer drie, Jong PSV, dat alleen een hoger doelsaldo had. Als je naar onder kijkt zie je dat het ook niet veel scheelt met bijvoorbeeld de nummer 10 Cambuur, want die club behaalde 58 punten.
Go Ahead Eagles speelde in de play-offs al tegen FC Den Bosch en dit was een hevige strijd. Het eerste duel van dit tweeluik eindigde in een 2-2 gelijkspel, dus de tweede wedstrijd was allesbepalend. Ook toen ging het gelijk op, maar Jeroen Veldmate werd de held van Go Ahead Eagles door in de 89e minuut de winnende goal te maken. Mocht de club ook de allerlaatste wedstrijd van de play-offs winnen, dan heeft dat een quote van 1.91.

Erg veel veerkracht

Na de eerste wedstrijd van de play-offs leek het doek al gevallen voor RKC, maar daar dacht de club anders over. Het verloor namelijk eerst met 2-0 van NEC, maar won een week later met 3-0 waardoor het toch door ging in de strijd om promotie. Daarna kwam het Eredivisionist Excelsior tegen en het eerste duel werd met 2-1 gewonnen door RKC. In de tweede wedstrijd had de Waalwijkse ploeg het erg lastig, want het kwam moeilijk onder de druk van Excelsior uit. Toch wist het de voorsprong van de thuiswedstrijd te behouden en speelde het met 1-1 gelijk.
Het zou een wereldprestatie van RKC zijn als het daadwerkelijk promoveert, want het eindigde als achtste in de Keuken Kampioen Divisie. De club kan dus de verrassing in de Eredivisie worden, net als FC Emmen vorig jaar, dat met de zevende plek in de tweede competitie van Nederland toch wist te promoveren. De bookmakers denken dat dit wel erg lastig gaat worden, want een overwinning van RKC heeft een quote van 3.85.

Brilstand

De eerste wedstrijd tussen RKC en Go Ahead Eagles leverde nog niet heel veel spektakel op. Het duel eindigde dan ook in een 0-0 gelijkspel en de kansen waren erg schaars aan beide kanten. Go Ahead Eagles kwam niet eens tot een echt schot binnen de palen. Mocht het dit keer weer gelijk worden, dan heeft dat een quote van 3.90.

Go Ahead Eagles – RKC tip

De clubs lijken erg goed tegen elkaar opgewassen, want ze stonden op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie dicht bij elkaar en speelden het afgelopen weekend nog gelijk. Na het gelijke spel van vorige week, zullen de clubs nu allebei wel op zoek gaan naar een verlossende goal. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat beide clubs scoren. Deze voorspelling van Go Ahead Eagles – RKC heeft een quote van 1.57.

Go Ahead Eagles – RKC play-offs Nederland wedden

Quotes bij Toto

Winst Go Ahead Eagles: 1.91
Gelijkspel: 3.90
Winst RKC: 3.85