Wedstrijd: Getafe – Sevilla, Primera Division wedden
Aanvang: zondag 21 april 2019, 14.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Getafe speelde in 2010/11 voor het laatst Europees voetbal. Dit seizoen maken de Azulones veel kans op een Europees ticket en wellicht zelfs Champions League-voetbal. In het duel Getafe – Sevilla kan de beslissing om de 4e plek vallen. Hieronder volgen de wedtips en quotes.

Sevilla heeft de wind van voren

Op 15 maart 2019 werd Joaquin Caparros interim-trainer van Sevilla en volgde daarmee de ontslagen Pablo Machin op. De trainerswissel heeft de Andalusiërs geen windeieren gelegd. Caparros begon weliswaar met een 0-1 thuisnederlaag tegen Valencia, maar in de 3 daaropvolgende La Liga-duels zegevierden de Rojiblancos.

Sevilla is momenteel de nummer vier van de Primera Division. Deze plek geeft recht op Champions League-voetbal. De Andalusiërs voelen echter de hete adem van Getafe in de nek, dat op 1 punt volgt.

Sevilla moet Getafe van zich af zien te houden in het onderlinge duel, wil het 4e blijven. Dat zal niet gemakkelijk worden, enerzijds vanwege de goede thuisreputatie van Getafe en anderzijds vanwege de slechte uitbalans van Sevilla. Een wedtip daarom is ‘Getafe of X’, gequoteerd op 1.52.

Van spectaculair naar sober

Getafe won 10 van zijn laatste 12 thuisduels. Kanttekening is dat de recente vorm van de Azulones te wensen over laat: Getafe boekte maar 1 zege in zijn laatste 5 competitiewedstrijden.

Zoals eerder vermeld is Sevilla juist wel op dreef in meest recente La Liga-duels, maar won het slechts 2 van zijn laatste 12 uitwedstrijden in de Spaanse competitie. Het spel onder Caparros oogt minder spectaculair, niet veel duels meer met meer dan 2.5 goals, maar is wel effectiever.

Aangezien in 4 van Getafes laatste 5 competitieduels er meer minder dan 2.5 goals werden gescoord, lijkt het een optie om te wedden op minder dan 2.5 goals. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.70. Dat de 4 laatste onderlinge duels tussen Getafe en Sevilla telkens minder dan 2.5 goals telden, staaft de verwachting van een weinig doelpuntrijk duel.

Wedden op meer dan 2.5 goals

Toch kan het lonen om te wedden op meer dan 2.5 goals, gequoteerd op 2.05. In 5 van Getafes laatste 7 thuiswedstrijden in de Primera Division werden er telkens meer dan 2.5 goals gescoord.

Sevilla speelde vorige week een intense stadsderby tegen Betis, die met 3-2 in het voordeel van Sevilla uitviel. Spelers die recent vaak scoren namens Sevilla zijn Pablo Sarabia en Munir. Sarabia heeft een quotering van 3.55 voor een goal tegen Getafe en Munir is gequoteerd op 3.20 voor een goal in het Coliseum Alfonso Perez-stadion van Getafe.

Gezien de goede recente vorm van Sevilla en een lichte vormdip van Getafe is het aanlokkelijk om voor de quotering van 2.32 voor een zege van Sevilla te gaan. Bij de 3 zeges die Sevilla recentelijk behaalde, kwam de ploeg telkens op voorsprong. De weddenschap ‘Sevilla scoort eerst en Sevilla wint’ in het duel Getafe – Sevilla heeft een quotering van 2.39.

Getafe – Sevilla tip

Hoewel in de laatste 4 onderlinge duels tussen Getafe en Sevilla telkens minder dan 2.5 goals werden gescoord, is het niet aan te raden om te wedden op minder dan 2.5 goals. De quotering daarvan is niet bijzonder lucratief en in 5 van 7 Getafes laatste thuisduels vielen er meer dan 2.5 goals. Tip voor het wedden op Getafe – Sevilla: meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.05.

Getafe – Sevilla Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Getafe: 3.20
Gelijkspel: 3.25
Winst Sevilla: 2.32