Wedstrijd: Frankrijk – Verenigde Staten, WK vrouwen
Aanvang: vrijdag 28 juni 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Frankrijk to qualify
Bookmaker: Toto
Quote: 2.35

Het WK voor vrouwen wordt sinds 1991 georganiseerd. In iedere editie heeft de Verenigde Staten minimaal de halve finale gehaald. De vraag is of die reeks ten einde komt aangezien het sterke thuisland Frankrijk nu in de kwartfinale wacht.

Topfavoriet zwijnde in de achtste finale

Voor aanvang gold titelverdediger VS als de grote favoriet voor de WK-eindzege. In de groepsfase maakte ‘USWNT’ die status waar met een recordaantal van 18 goals. Vooral de 13-0 (!) zege op Thailand was indrukwekkend, al was de tegenstand daarin niet om over naar huis te schrijven.

Spanje bleek in de achtste finale echter andere koek en Team USA had twee discutabele penalty’s nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Daarin komt het tegenover Frankrijk te staan.

De Françaises hadden in hun achtste finale een taaie kluif aan Brazilië maar ze lieten, in tegenstelling tot de VS, een goede indruk achter. Frankrijk heeft een quotering van 2.30 voor het bereiken van de finale. De Verenigde Staten is voor diezelfde weddenschap gequoteerd op 1.75.

Nederlagen zijn een zeldzaamheid

Voorspellen dat de VS niet de finale haalt, heeft een hogere quotering: 1.95. Dat die quotering hoger ligt, is niet verwonderlijk, want dat het wel gaat lukken de eindstrijd te halen is iets waarschijnlijker. De Verenigde Staten bleef ongeslagen in zijn laatste 14 WK-duels en verloor sinds augustus 2017 slechts 1 van zijn 41 duels.

Die nederlaag vond begin dit jaar plaats tegen uitgerekend Frankrijk. Les Bleues hebben inmiddels ook een fraaie reputatie opgebouwd met 17 zeges in hun laatste 18 duels. Op voorhand is er dus sprake van een echt topduel tussen misschien wel de twee grootste toernooifavorieten.

Gezien de geringe krachtsverschillen hoeft er niet een doelpuntrijk duel te worden verwacht. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.67. Drie goals of meer in de reguliere speeltijd, de tegenovergestelde weddenschap, is gequoteerd op 2.10.

Uitputtingsslag ligt op de loer

Frankrijk heeft een aantrekkelijk geprijsde quotering van 2.35 voor het bereiken van de halve finale. De Verenigde Staten is voor het halen van de laatste vier gequoteerd op 1.53.

Toto heeft een aantal ‘Player Specials’ beschikbaar gesteld voor Frankrijk – Verenigde Staten. Eén daarvan is Rapinoe (de aanvoerder die de afgelopen dagen in de media botste met president Donald Trump, omdat ze niet naar het Witte Huis wil voor een eventuele huldiging) scoort en wint, gequoteerd op 4.00. Een andere is Le Sommer scoort eerste of laatste goal, gequoteerd op 4.00.

Frankrijk had een verlenging nodig om Brazilië van zich af te schudden. De VS konden ternauwernood een verlenging voorkomen. Wedden op één van beide wint na verlenging heeft een quotering van 6.35. Voorspellen dat één van beide na penalty’s wint, is gequoteerd op 6.50.

Frankrijk – Verenigde Staten tip

Frankrijk maakt het hele toernooi al een sterke indruk, terwijl het spelniveau van de Verenigde Staten per wedstrijd minder lijkt te worden. De kans dat het gastland de halve finale bereikt is behoorlijk. Tip bij het wedden op Frankrijk – Verenigde Staten: ‘Frankrijk to qualify’, bij Toto gequoteerd op 2.35.

Frankrijk – Verenigde Staten WK vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 3.05
Gelijkspel: 3.10
Winst Verenigde Staten: 2.32