Wedstrijd: Frankrijk – Turkije, EK-Kwalificatie
Aanvang: maandag 14 oktober 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 5.05

Nipte zege op IJsland

Frankrijk heeft in de vorige kwalificatiewedstrijd nipt gewonnen van IJsland. In Reykjavik bleef het tot de 65e minuut 0-0. Daarna benutte Olivier Giroud een penalty en konden de drie punten alsnog worden bijgeschreven. Frankijk was wel de betere partij in IJsland, maar liet dus na om dit overtuigend in de score uit te drukken.

De Fransen hebben in deze kwalificatiereeks alles gewonnen op één wedstrijd na. In de derde wedstrijd ging de regerend wereldkampioen in en tegen Turkije met 2-0 onderuit. Het was geen beste partij van Frankrijk, want het loste maar vier schoten en geen een daarvan belandde tussen de palen. Turkije zette nog voor rust de eindstand op het scorebord. Kaan Ayhan en Cengiz Ünder waren verantwoordelijk voor de treffers.

De overige zes wedstrijden werden dus allemaal winnend afgesloten. Moldavië (1-4), IJsland (4-0 en 0-1), Andorra (4-0 en 3-0) en Albanië (4-1) werden verslagen. Dit deden de Fransen, op de uitwedstrijd bij IJsland na, dus met overtuigende cijfers. De Fransen wisten in totaal al twintig keer het net te vinden.

Zeer weinig tegendoelpunten

Voor Turkije lijkt het EK realiteit te gaan worden. Op het vorige EK, in 2016, waren ze ook van de partij. De Turken staan momenteel op de eerste plaats. Ze hebben weliswaar evenveel punten als Frankrijk, maar vanwege het onderlinge resultaat, 2-0 in de eerdere ontmoeting, houden ze Frankrijk onder zich.

Ook Turkije verloor nog maar één keer in deze kwalificatiereeks. Dat was op bezoek bij IJsland. Na veertig minuten spelen stond het 2-0 voor het thuisland door twee goals van Ragnar Sigurðsson. Dorukhan Toköz deed vlak voor de rust nog iets terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat.

De wedstrijd tegen IJsland was overigens de enige wedstrijd waarin Turkije niet de nul wist te houden. In alle andere wedstrijden, die allemaal gewonnen werden, wisten de Turken het doel schoon te houden. Er werd gewonnen van Albanië (0-2 en 1-0), Moldavië (4-0 en 0-4), Frankrijk (2-0) en Andorra (1-0). Als je wil wedden op het feit dat Turkije ook tegen Frankrijk de nul houdt, dan kan dat. Een quotering van 6.00 is verbonden aan deze weddenschap.

Turkije weet, naast het geringe aantal tegendoelpunten, ook redelijk vaak te scoren in deze kwalificatiereeks. Tot nu toe werd er vijftien keer gescoord.

Wat denken de bookmakers van Frankrijk – Turkije?

De bookmakers hebben vertrouwen in een overwinning van de Fransen voor eigen publiek. Die weddenschap staat namelijk gequoteerd op 1.31.

Een Turkse overwinning heeft met 8.15 een veel hogere quotering.

Een gelijkspel staat op 5.05.

Terug in de tijd

Frankrijk en Turkije stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. In drie van de vijf wedstrijden ging het om een vriendschappelijke ontmoeting.

De overwinning op 8 juni was de eerste overwinning ooit van Turkije tegen Frankrijk. De Fransen wonnen de andere vier wedstrijden.

Teamnieuws

Frankrijk kent geen blessuregevallen bij de huidige selectie, maar bondscoach Didier Deschamps moet het wel stellen zonder een een aantal van zijn sterspelers. Paul Pogba, Kylian Mbappé en captain Hugo Lloris zijn er wegens blessures geen van allen bij. Tegen IJsland nam de ervaren Steve Mandanda van Olympique Marseille de honneurs op doel waar.

Bij Turkije kan Emre Belözoglu niet in actie komen.

Frankrijk – Turkije tip

Deze Frankrijk – Turkije is het duel om de koppositie in groep H. Het ticket voor het EK lijkt zo goed als binnen voor deze twee landen. Turkije kreeg in zes van de zeven wedstrijd géén tegendoelpunt te verwerken en won de eerste ontmoeting met Frankrijk met 2-1. De Fransen beschikken wel over een betere selectie en waren productiever dan Turkije (twintig goals voor tegenover vijftien goals voor). Het wordt een wedstrijd met twee landen die wel aan elkaar gewaagd zijn. Onze tip bij deze editie van Frankrijk – Turkije is dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 5.05 bij Toto.

Frankrijk – Turkije EK-Kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk : 1.31
Gelijkspel: 5.05
Winst Turkije: 8.15