18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Fortuna Sittard – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 6 oktober 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Fortuna Sittard – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 6 oktober 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.75

De nummers zeventien en zes van de Eredivisie ontmoeten elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Fortuna Sittard – Feyenoord.

Vreemdelingenlegioen

Het werd in een niet zo ver verleden vooral Vitesse kwalijk genomen: veel buitenlandse spelers in de selectie hebben. Fortuna Sittard heeft het opbouwen van een vreemdelingenlegioen tot kunst verheven, met spelers uit Moldavië, Finland, Portugal, Slovenië, Zwitserland, Spanje, Senegal en Albanië. Het is de bedoeling dat deze spelers uit alle windstreken worden ingevlogen om punten te pakken, maarr dat lukt nog niet zo goed.

Na acht duels staat Fortuna een-na-laatste met nog geen zeges achter de naam. Tegen Heracles Almelo, sc Heerenveen en Sparta haalde Fortuna nog een gelijkspel maar AZ, Willem II, FC Twente, Vitesse en Ajax waren te sterk voor de Limburgers, die met -13 ook niet bepaald een goed doelsaldo hebben staan. Na de verliespartijen tegen AZ en Ajax zal Fortuna tegen Feyenoord toch minimaal een punt willen halen. Geloof je hierin, dan is wedden op de voorspelling ‘Fortuna wint of speelt gelijk’ met een quote van 2.53 een goede tip.

Wederopstanding

Wellicht is het nog te vroeg om te zeggen, maar de laatste week beleeft Feyenoord een kleine wederopstanding. Het begon flink te morren onder de supporters van de Rotterdamse club. Na de nederlaag in de Europa League op bezoek bij Rangers (1-0), had Feyenoord in Emmen een doelpunt in de zevende minuut van de blessuretijd nodig om nog met 3-3 gelijk te spelen. Deze duels werden gevolgd door een inhaalduel tegen AZ. De Alkmaarders lieten Feyenoord alle hoeken van het veld zien en wonnen met 0-3.

Hierna rechtte de ploeg van coach Jaap Stam de rug. FC Twente kwam in de competitie op bezoek in Rotterdam-Zuid en kreeg mede door een schutterende verdediging met 5-1 op de broek. Doordeweeks was het de beurt aan FC Porto, dat geen vuist kon maken tegen de thuisploeg en met 2-0 verloor. Tip: in zes van de acht competitiewedstrijden van Feyenoord scoorden beide teams. Je kunt wedden dat dit weer gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.56.

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen eindigde Fortuna Sittard – Feyenoord in 1-4. Ook de ontmoeting in de beker werd een Rotterdamse zege. Juist in De Kuip wist Fortuna te winnen, met 0-2.

Teamnieuws

Fortuna Sittard moet het stellen zonder Wessel Dammers, Leandro Fernandes, Álex Carbonell en Djibril Dianessy. Zij staan allemaal met blessures langs de kant.

Bij tegenstander Feyenoord is Sven van Beek nog steeds uitgeschakeld en ook Nicolai Jørgensen lijkt nog niet inzetbaar. Verder lijkt Jaap Stam vast te houden aan de spelers die van FC Porto wonnen.

Fortuna Sittard – Feyenoord tip

Het is voor iedereen duidelijk dat de bezoekers voor deze Fortuna Sittard – Feyenoord de favoriet zijn. Gezien de redelijk lage quotering voor Feyenoord-winst kun je het beste je voorspelling uitbreiden. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint en houdt de nul’, met een quote van 2.75 bij Toto.

Fortuna Sittard – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Fortuna Sittard: 6.65
Gelijkspel: 5.20
Winst Feyenoord: 1.36