Wedstrijd: Fortuna Sittard – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Woensdag 15 mei 2019, 19.30 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.41

Woensdagavond staan de laatste wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen op het programma. Fortuna Sittard ontvangt Feyenoord nog als laatste tegenstander en beide clubs kunnen vrijuit spelen, want ze kunnen niet meer stijgen of zakken op de ranglijst. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Fortuna Sittard – Feyenoord.

Nog een jaar op het hoogste niveau

Fortuna Sittard hoeft nergens meer voor te vrezen, want het staat met nog één wedstrijd te spelenvier punten boven de nummer zestien. De Limburgse club zal uiterst tevreden zijn met die prestatie en kan zich langzamerhand alweer op het volgende seizoen gaan richten. Als het woensdag tegen Feyenoord gelijk speelt of wint, kan het nog een plekje stijgen en op de veertiende plek eindigen. De bookmakers verwachten dit niet want een overwinning van de Limburgse club heeft een quote van 6.65.
Vorige week ging Fortuna Sittard vrij kansloos ten onder tegen FC Groningen, maar dat maakte dus niet uit voor de club. Het duel eindigde in een 3-0 nederlaag en het was dus een enorm lange reis voor niks.

Nummer drie dit jaar

Het afgelopen weekend nam Feyenoord afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. De spits zet een punt achter zijn voetbalcarrière en de trainer gaat op zoek naar een nieuwe club. In die afscheidswedstrijd kregen de mannen niet het gewenste resultaat, want ze verloren in eigen huis met 0-2 van ADO Den Haag. Dat is een wonder als je naar de statistieken kijkt, want Feyenoord loste bijna dertig schoten en daar ging er dus geen één van in.
Dit resultaat kan te maken hebben met het feit dat de Rotterdamse club ook geen belangen meer heeft bij de laatste wedstrijden, want het is al als derde geëindigd dit seizoen. Het was de laatste weken nog even spannend tussen Feyenoord en AZ, maar nu was het al duidelijk dat de Rotterdammers die derde plek niet meer weg konden geven.

Elkaar al eerder verslagen dit seizoen

De clubs stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar, een keer in de Eredivisie en een keer in het bekertoernooi. In de Nederlandse competitie zorgde Fortuna Sittard al vroeg voor een stunt eerder dit seizoen, want het won in de kuip met 0-2 van Feyenoord. Later in dit seizoen namen de Rotterdammers revanche door met 4-1 te winnen in de kwartfinale van de beker. Feyenoord is in deze wedstrijd weer de favoriet, want een overwinning van de club heeft een quotering van 1.41.

Fortuna Sittard – Feyenoord tip

De clubs hebben allebei een slecht weekend achter de rug, maar dit kan goed te maken hebben met het feit dat ze nergens meer voor spelen. Van de twee onderlinge duels wonnen ze beiden een keer van elkaar, maar ze troffen elkaar nog niet in de thuisbasis van Fortuna Sittard. Ondanks die resultaten lijkt het er toch op dat het krachtsverschil te groot zal zijn aanstaande woensdag en dat Feyenoord de wedstrijd wint. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat de Rotterdamse club wint en deze voorspelling van Fortuna Sittard – Feyenoord heeft een quote van 1.41.

Fortuna Sittard – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Fortuna Sittard: 6.65
Gelijkspel: 5.25
Winst Feyenoord: 1.41