18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FK Slutsk – FK Energetik-BGU Minsk voorspelling – wedden, quotes en tip 8 mei 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: FK Slutsk – FK Energetik-BGU Minsk, Premier League Wit-Rusland
Aanvang: Vrijdag 8 mei 2020, 16.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.83

Er staat een mooie wedstrijd op het programma in speelronde acht van de Wit-Russische Premier League. Koploper FK Slutsk ontvangt namelijk FK Energetik-BGU Minsk ,dat vierde staat en zich vorige week heeft weten te herpakken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Verrassende koploper

FK Slutsk is doorgaans geen hoogvlieger in de Vysjejsjaja Liga. Vorig seizoen eindigde de club op de elfde plaats en in de jaren daarvoor was de klassering ook niet veel hoger. Dit jaar zou daar verandering in kunnen komen, want Slutsk staat momenteel bovenaan de ranglijst. In zeven wedstrijden won het team vijf keer, speelde het één keer gelijk en verloor het één keer. Door deze resultaten heeft de club nu zestien punten en dit zijn er twee meer dan de nummer twee Torpedo-BelAZ Zhodino.

De koploper is in vorm en lijkt niet zomaar te gaan verliezen. Slutsk is namelijk al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en scoort er op los. In die laatste vijf wedstrijden scoorde het elf van de tot nu toe veertien gescoorde doelpunten. Hierdoor is Slutsk momenteel de meest scorende club in de Wit-Russische Premier League.

Aanhaken of voorlopig afhaken

FK Energetik begon ook goed aan het seizoen, maar zakte daarna weg door drie keer op rij te verliezen. Tijdens die drie nederlagen kwam de club ook niet tot scoren en dit zorgde dus duidelijk voor problemen. Hier kwam vorige week een einde aan, want Energetik scoorde twee keer tegen FK Smolevichi in het met 2-0 gewonnen thuisduel. Clubtopscorer Jasur Yakhshiboev wist het net ook weer eens te vinden. Vrijdag levert een goal van hem een quote van 3.15 op.

Door deze laatste overwinning klom Energetik weer op de ranglijst. Het staat nu op plek vier met twaalf punten, dit zijn er vier minder dan koploper FK Slutsk. Bij een zege wordt het gat dus verkleind naar één punt, maar bij een nederlaag moet Energetik voorlopig afhaken.

Meest waardevolle spelers

Op het moment zijn Umar Muhammed Bala en Artem Serdyuk de belangrijkste spelers bij FK Slutsk. Zij scoorden allebei drie keer en gaven één assist. Ook Yuri Kozlov is erg belangrijk voor de Wit-Russische koploper, want de middenvelder gaf tot nu toe drie assists en maakte daarnaast ook nog één doelpunt.

Bij FK Energetik is Jasur Yakhshivoev de grote man. De rechtsbuiten heeft al vier goals gescoord en was ook twee keer de aangever. David Tweh is daarna het meest waardevol voor de club met één goal en twee assists.

Vorig seizoen

In het afgelopen seizoen speelden de clubs twee keer tegen elkaar in competitieverband. De eerste wedstrijd was bij FK Slutsk en dat duel eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Later in dat jaar kwam er wel een winnaar, want Slutsk was met 0-1 te sterk voor FK Energetik door een vroege goal in de veertiende minuut. Deze keer heeft een overwinning van de koploper een quote van 2.14.

FK Slutsk – FK Energetik-BGU Minsk tip

De teams draaien allebei prima dit jaar. FK Slutsk is de koploper en heeft tot nu toe in al de wedstrijden gescoord, maar moest ook elke keer minimaal één goal incasseren. FK Energetik zat even in een dip en lijkt deze nu overwonnen te hebben. Dit komt mede door de clubtopscorer die weer eens scoorde. De tip bij FK Slutsk – FK Energetik-BGU Minsk is dat beide teams scoren. Deze voorspelling heeft een quote van 1.83 bij Toto.

FK Slutsk – FK Energetik-BGU Minsk Premier League Wit-Rusland wedden

Quotes bij Toto
Winst FK Slutsk: 2.14
Gelijkspel: 3.10
Winst FK Energetik-BGU Minsk: 3.00