Wedstrijd: FK Minsk – Dynamo Minsk, Vysjejsjaja Liga
Aanvang: zaterdag 28 maart 2020, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Dynamo Minsk
Bookmaker: Toto
Quote: 2.08

Waar al het andere Europese voetbal is opgeschort, wordt er in Wit-Rusland gewoon nog gevoetbald. Daar trekken ze zich vooralsnog niks aan van de coronacrisis. Op de tweede speeldag, de competitie is nét begonnen, staat er meteen een stadsderby op het programma. FK Minsk en Dynamo Minsk gaan het tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor FK Minsk – Dynamo Minsk.

Prima begin

FK Minsk is de competitie goed begonnen. Op de eerste speeldag werd er namelijk met 1-3 gewonnen van Belshina Babrusjk. De bezoekers kwamen nog wel op een 1-0 achterstand door een goal in de zevende minuut, maar rechtten daarna de rug. Tien minuten na rust stond het 1-2 voor Minsk en een kwartier voor tijd viel de beslissing: 1-3.

Vorig seizoen eindigde FK Minsk op de negende plaats in de Vysjejsjaja Liga. Na dertig wedstrijden had het 36 punten bij elkaar gevoetbald. Er werd negen keer gewonnen, negen keer gelijkgespeeld en twaalf keer verloren.

Valse start

Waar stadsgenoot FK Minsk de competitie goed is begonnen, geldt dat niet voor Dynamo Minsk. Op de eerste speeldag ontving het in eigen huis Ruh Brest. Er werd uiteindelijk met 0-1 verloren door een doelpunt van Oleksiy Kovtun.

Vorig seizoen eindigde Dynamo op de vierde plek met 50 punten uit 30 wedstrijden. Er werd vijftien keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en tien keer verloren. Het gat met nummer drie Shakhtyor was met vijftien punten erg groot. Dynamo is vaak een ploeg die in de top-drie eindigt. Vorig seizoen lukte dat dan niet, maar alle vijf de jaren daarvoor wél.

Wat denken de bookmakers van FK Minsk – Dynamo Minsk?

De bookmakers zien Dynamo Minsk als de favoriet voor de overwinning. Een overwinning van die ploeg heeft namelijk een quotering van 2.08. Een overwinning van de thuisploeg staat gequoteerd op 3.30 en een gelijkspel op 2.95.

Terug in de tijd

FK Minsk en Dynamo Minsk stonden 26 keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Dynamo, want die ploeg won maar liefst vijftien keer. FK Minsk trok drie keer aan het langste eind en het eindigde acht keer in een gelijkspel.

Vorig seizoen won Dynamo Minsk met 3-2 van de stadsgenoot. De eerste ontmoeting dat seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Teamnieuws: géén blessuregevallen

Zowel FK Minsk als Dynamo Minsk is de competitie zonder blessuregevallen begonnen. Bij beide ploegen is er op het moment niemand geblesseerd.

FK Minsk – Dynamo Minsk tip

FK Minsk won al een wedstrijd dit seizoen, maar is kwalitatief gezien minder goed dan Dynamo Minsk. Die ploeg verloor de eerste wedstrijd, maar doet het vaak naar behoren gedurende het seizoen. De onderlinge statistieken zijn daarnaast in het voordeel van Dynamo. Onze tip bij FK Minsk – Dynamo Minsk is dat Dynamo Minsk wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.08 bij Toto.

FK Minsk – Dynamo Minsk Vysjejsjaja Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FK Minsk: 3.30
Gelijkspel: 2.95
Winst Dynamo Minsk: 2.08