Wedstrijd: FK BATE Borisov – FK Ruh Brest, Vysjejsjaja Liga
Aanvang: zaterdag 4 april 2020, 16.30 uur
Beste wedtip: winst FK BATE Borisov
Bookmaker: Toto
Quote: 1.29

In de Premier League van Wit-Rusland staat de derde speelronde alweer voor de deur. Het is inmiddels bekend dat daar gewoon gevoetbald wordt ondanks de coroncrisis. FK BATE Borisov en FK Ruh Brest nemen het in deze speelronde tegen elkaar op. Dit is onze voorbeschouwing voor FK BATE Borisov – FK Ruh Brest.

Matige start van de competitie

BATE Borisov is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen namelijk verloren en daardoor staat BATE nu op de veertiende plaats met nul punten uit twee wedstrijden. Op de eerste speeldag trof het FK Energetik-BGU Minsk in een uitwedstrijd. Na iets meer dan een halfuur spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg. In de 66e minuut deed BATE iets terug, maar uiteindelijk was het de ploeg uit Minsk die aan het langste eind trok: 3-1. Op de tweede speeldag stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal ging BATE op bezoek bij FK Slavia-Mozyr. Ook nu ging het mis voor BATE: 2-1.

Echter is het niet alleen maar kommer en kwel voor BATE dit seizoen. In het kader van het bekertoernooi trof het in de kwartfinale Dynamo Minsk. BATE won uiteindelijk allebei de ontmoetingen. In Minsk werd het 1-2 voor BATE en in eigen huis 3-2.

Eerste overwinning is een feit

FK Ruh Brest is het seizoen beter begonnen dan BATE. Op de eerste speeldag werd er namelijk een knappe overwinning geboekt op Dynamo Minsk. Oleksiy Kovtun werd met zijn goal in de 26e minuut de matchwinner. Op de tweede speeldag mocht Ruh Brest het in eigen huis opnemen tegen FK Energetik-BGU Minsk. Het kon echter de overwinning op Dynamo geen goed gevolg geven, want er werd met 0-1 verloren.

Op dit moment staat Ruh Brest op een negende plaats met drie punten uit twee wedstrijden. Vorig seizoen kwam deze club nog uit op het tweede niveau, maar inmiddels zijn ze gepromoveerd naar het hoogste voetbalplatform van Wit-Rusland. In de nacompetitie was het over twee wedstrijden te sterk voor Dnyapro Mogilev (2-1 en 2-1).

Wat denken de bookmakers van FK BATE Borisov – FK Ruh Brest?

De bookmakers zien BATE Borisov als de favoriet voor de winst. Een overwinning van die ploeg heeft een quotering van 1.29. Een overwinning van Ruh Brest staat gequoteerd op 7.75 en een gelijkspel op 5.05.

Terug in de tijd

BATE Borisov en Ruh Brest speelden nog niet eerder tegen elkaar in een
officiële wedstrijd.

Teamnieuws: keepersblessure

Bij BATE Borisov kan men geen beroep doen op keeper Denis Shcherbitski. Hij kampt met een schouderblessure en kan daardoor niet in actie komen.

FK BATE Borisov – FK Ruh Brest tip

BATE Borisov is de favoriet voor de winst en dat is logisch. Die ploeg beschikt over een betere selectie en speelt daarnaast al geruime tijd op het hoogste niveau van Wit-Rusland. Ruh Brest is de competitie goed begonnen, maar zal nu voor een échte test staan. Onze voorspelling voor FK BATE Borisov – FK Ruh Brest is dat BATE wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.29 bij Toto.

FK BATE Borisov – FK Ruh Brest Vysjejsjaja Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FK BATE Borisov: 1.29
Gelijkspel: 5.05
Winst FK Ruh Brest: 7.75