18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Sparta voorspelling – wedden, quotes en tip 4 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Feyenoord – Sparta Rotterdam, Eredivisie wedden
Aanvang: zondag 4 augustus 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint en meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

Feyenoord eindigde vorig seizoen als derde. Afgaande op de prognoses en quoteringen lijkt een verbetering van die klassering deze voetbaljaargang niet haalbaar. Feyenoord opent met een stadsderby tegen Sparta.

Geen hoopgevende voorbereiding

Als de begroting de afspiegeling vormt van de stand in de Eredivisie, dan wordt Feyenoord dit seizoen 3e. Gelukkig is een begroting niet altijd maatgevend. Dat bewezen de Rotterdammers twee jaar geleden door de titel te pakken

Desondanks hanteert Toto een bijzonder hoge quotering van 19.50 voor een kampioenschap van Feyenoord in 2020. Hoe sterk Feyenoord dit seizoen zal zijn, moet nog blijken. De laatste vier oefenduels gaven weinig reden tot vertrouwen.

Feyenoord leed verliezen tegen Red Bull Salzburg, Panathinaikos en Southampton. Alleen tegen Angers slaagde de ploeg van Jaap Stam erin een nederlaag af te wenden, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in.

Steven Berghuis – Player Specials

Steven Berghuis was verantwoordelijk voor de twee Feyenoord-goals tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Angers. Op Berghuis zijn verschillende Player Specials van toepassing bij Feyenoord – Sparta.

Zo is er de weddenschap ‘Berghuis scoort en wint’, gequoteerd op 1.80. Een twee keer zo hoge quotering heeft ‘Berghuis scoort twee goals of meer’. Zowel tegen Angers als tegen Southampton bestond de aanvalslinie uit Sam Larsson – Dylan Vente – Steven Berghuis. Voorspellen dat Berghuis en Larsson scoren, is gequoteerd op 5.00.

Een lagere quotering, namelijk 3.60, is weggelegd voor de player special ‘Berghuis en Vente scoren’. De lucratiefste Berghuis-player special is ‘Berghuis scoort in beide helften’. Die is gequoteerd op 12.00.

Een pak ransel

Sparta is na twee jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Van de drie Keuken Kampioen Divisie-promovendi wordt FC Twente het meeste kans toegedicht om als hoogste te eindigen. De Tukkers hebben een quotering van 1.50 voor de weddenschap ‘Best Promoted Team’.

Sparta is voor deze weddenschap gequoteerd op 2.80 en RKC Waalwijk op 11.00. De Kasteel-club maakte indruk in de voorbereiding met ruime zeges op Willem II, NAC Breda en FC Den Bosch.

In de seizoenen 2016/17 en 2017/18 telden drie van de vier duels tussen Feyenoord en Sparta minimaal meer dan 3.5 goals. Twee keer gaf Feyenoord zijn stadsgenoot een ongenadig pak ransel: 6-1 in 2016/17 en 0-7 in 2017/18. De weddenschap ‘Feyenoord wint en meer dan 3.5 goals’ heeft een quotering van 2.12.

Feyenoord – Sparta Rotterdam tip

Eredivisie-nederlagen in de eigen Kuip komen de laatste jaren incidenteel voor. Feyenoord moet in staat worden geacht met gemak te winnen van Sparta, zoals dat enkele jaren geleden al een paar keer het geval was. Tip bij het wedden op Feyenoord – Sparta: Feyenoord wint en meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.12.

Feyenoord – Sparta Rotterdam Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.29
Gelijkspel: 6.10
Winst Sparta: 8.95