Wedstrijd: Feyenoord – Sparta, Eredivisie
Aanvang: Zondag 18 oktober 2020, 12.15 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.87

Er zijn nog twijfels over de derby tussen Feyenoord en Sparta, want de uitploeg telt drie coronabesmettingen. Vooralsnog gaat het duel nog door en daarom behandelen we in dit artikel voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – Sparta.

Aan kop

Feyenoord gaat aan de leiding in de Eredivisie met tien punten uit vier wedstrijden. Er zijn nog twee clubs met tien punten, namelijk PSV en Heerenveen. De Rotterdammers scoorden al elf keer in de eerste vier duels, wat hun dus tot koploper maakt. Als Feyenoord zo doorgaat, kan het een serieuze titelkandidaat worden.

De Rotterdamse club komt vaak wat moeilijk op gang. Zo kwam Feyenoord in de drie laatste duels op achterstand. Tegen Twente kostte dit twee punten, maar tegen ADO en Willem II kon de achterstand nog hersteld worden. Steven Berghuis was erg belangrijk voor zijn ploeg in het begin van dit seizoen. De aanvoerder maakte al zes goals in de eerste vier wedstrijden.

Valse start

Sparta begon juist erg matig aan het nieuwe seizoen. De club verloor de eerste drie competitiewedstrijden en in speelronde vier kwamen ze met 0-4 achter tegen AZ. Wonder boven wonder sleepte Sparta toch nog een punt uit het vuur door in de tweede helft vier keer te scoren.

Dit punt zorgt ervoor dat Sparta momenteel op de zeventiende plaats staat. Dit is beduidend slechter dan vorig seizoen, want toen had de Rotterdamse ploeg al acht punten na vier speelronden. Sparta had toen ook al tien keer gescoord, zes meer dan waar de teller nu op staat.

Veel twijfel

Aan beide kanten zijn er nogal wat afwezigen en twijfelgevallen. Bij Feyenoord zijn spelers als Luis Sinisterra, Sven van Beek, Eric Botteghin en Nicolai Jörgensen niet fit. Justin Bijlow lijkt wel weer op tijd fit voor de derby van zondag. Hij verliet het trainingskamp van Jong Oranje wegens een bovenbeenblessure, maar traint nu weer mee met de selectie van Feyenoord.

Sparta telde drie coronabesmettingen binnen de selectie. De kans bestaat dat er voor zondag nog een aantal spelers of staffleden positief testen. De wedstrijd zou daardoor nog afgelast kunnen worden, maar dit wijst zich later deze week uit.

Laatste ontmoeting

De clubs speelden pasgeleden nog tegen elkaar als voorbereiding op de Eredivisie. De wedstrijd was toen al snel beslist, want Feyenoord stond na 22 minuten spelen al op een 3-0 voorsprong. Róbert Bozeník maakte de eerste twee goals en Crysencio Summerville nam de laatste treffer voor zijn rekening. Feyenoord is dit keer weer de grote favoriet, want een zege van de thuisploeg levert een quote van 1.35 op. Een overwinning van Sparta heeft daarentegen een quote van 7.00.

Feyenoord – Sparta tip

De thuisploeg is duidelijk de favoriet. Feyenoord gaat namelijk aan de leiding en Sparta bungelt bijna helemaal onderaan de ranglijst. In de voorbereiding won Feyenoord met drie doelpunten verschil en dit keer zou de club zomaar weer ruim kunnen winnen. De tip voor Feyenoord – Sparta is dan ook: Winst Feyenoord, handicap -1. Deze voorspelling heeft een quote van 1.87.

Feyenoord – Sparta Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Feyenoord: 1.35
Gelijkspel: 5.10
Winst Sparta: 7.00