18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – sc Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip zaterdag 18 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – sc Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 18 januari 2020, 19.45 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

In de eerste wedstrijd na de winterstop nemen Feyenoord en sc Heerenveen het in De Kuip tegen elkaar op. Het verschil in punten: drie. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen.

Opgekrabbeld

Feyenoord is onder leiding van Dick Advocaat aan een heuse opmars bezig in de Eredivisie. De Rotterdammers stonden een tijdje in het rechterrijtje, maar staan inmiddels vijfde. De afstand met nummer drie PSV bedraagt slechts drie punten. Feyenoord verloor pas drie keer dit seizoen. Daarnaast won het acht keer en speelde het zeven keer gelijk. Dit alles brengt ze op een puntentotaal van 31.

Vóór de winterstop speelden de Rotterdammers een uitwedstrijd bij FC Utrecht. Door een prachtige goal van Orkun Kokcü werd het 0-1 voor Feyenoord. Lang kon het niet genieten van de voorsprong want twee minuten later kopte Justin Hoogma de gelijkmaker binnen. Vroeg in de tweede helft kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong, dit keer was Jens Toornstra de doelpuntenmaker. Utrecht kreeg kansen, maar na een rode kaart voor Hoogma was het het duel beslist.

Feyenoord heeft in de winterstop een trainingskamp opgezet in Spanje. Daarin speelde het oefenwedstrijden tegen twee Duitse clubs: TSG Hoffenheim en Borussia Dortmund. Van Hoffenheim werd met 2-3 gewonnen en van Dortmund werd met 2-4 verloren.

Puntverlies vóór de winterstop

Heerenveen heeft dure punten laten liggen vóór aanvang van de winterstop. Het speelde twee thuiswedstrijden achter elkaar en pakte slechts één puntje. Eerst werd er met 1-2 verloren van Willem II en vervolgens werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles. De Friezen staan nu op de achtste plaats in de Eredivisie, met 28 punten uit 18 wedstrijden.

Ook Heerenveen ging op traingskamp. Het speelde net als Feyenoord twee wedstrijden. Eerst trad het aan tegen het Spaanse Llagostera. Van de Spanjaarden werd met 1-2 gewonnen. Vervolgens speelde het een wedstrijd tegen competitiegenoot Heracles Almelo, die eindigde in 2-3 voor de Friezen.

Wat denken de bookmakers van Feyenoord – sc Heerenveen?

De Rotterdammers zijn volgens de bookmakers favoriet voor het treffen met sc Heerenveen. Een quotering van 1.51 is verbonden aan een overwinning van Feyenoord. Een overwinning van Heerenveen staat gequoteerd op 5.30 en een gelijkspel op 4.40.

Terug in de tijd: 1-1 in Heerenveen

Eerder dit seizoen speelde sc Heerenveen en Feyenoord gelijk tegen elkaar. In het Abe Lenstra Stadion kwam Feyenoord via Steven Berghuis op een 0-1 voorsprong. Lang leek het er op dat de Rotterdammers er met de winst vandoor gingen. Niets bleek echter minder waar toen Ibrahim Dresevic van afstand prachtig raak schoot voor 1-1.

Teamnieuws: Kenneth Vermeer heeft Feyenoord verlaten

Feyenoord is Kenneth Vermeer kwijtgeraakt aan het Amerikaanse Los Angeles FC. De 34-jarige doelman had nog een contract tot de zomer bij Feyenoord. Het is nog onduidelijk wie de plaats onder de lat gaat overnemen.

Bij Heerenveen is het nog betrekkelijk rustig rondom eventuele transfers. De Friezen grepen onlangs wel naast een 20-jarige spits uit Estland. Erik Sorga stond op de radar, maar koos uiteindelijk voor DC United in Amerika.

Feyenoord – sc Heerenveen tip

De belangen voor deze wedstrijd zijn groot voor beide ploegen. Winst betekent aanhaken bij de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Feyenoord staat er het beste voor en speelt ook in de eigen Kuip. Heerenveen laat dit seizoen ook goed voetbal zien, maar het is de winsterstop niet lekker ingegaan. Onze tip bij Feyenoord – sc Heerenveen is dat Feyenoord wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.51 bij Toto.

Feyenoord – sc Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.51
Gelijkspel: 4.40
Winst sc Heerenveen: 5.30