18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – SBC Young Boys voorspelling – wedden, quotes en tip 7 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – SBC Young Boys, Europa League
Aanvang: donderdag 7 november 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

Feyenoord gaat, na het vertrek van trainer Jaap Stam, verder onder Dick Advocaat. Na de overwinning in Venlo wacht nu de Europese wedstrijd tegen het Zwitserse SBC Young Boys. Dit is onze voorbeschouwing voor Feyenoord – SBC Young Boys.

Hand van Advocaat meteen zichtbaar?

Feyenoord heeft geen leuke weken achter de rug. De Rotterdammers leden in de afgelopen vijf wedstrijden drie nederlagen. Zo werd er verloren van Fortuna Sittard (4-2), SBC Young Boys (2-0) en Ajax (4-0). Een dag na de verloren Klassieker besloot Jaap Stam per direct op te stappen bij Feyenoord. Naar eigen zeggen had hij er lang en goed over nagedacht en leek het hem beter dat Feyenoord zonder hem verder zou gaan. De opvolger van Stam werd Dick Advocaat en onder zijn bewind werd er afgelopen weekend met 0-3 gewonnen van VVV-Venlo. Dat was toch wel een flinke opsteker voor de Rotterdammers, die nog altijd wel in het rechterrijtje staan (tiende plaats).

Ook in de Europa League verloor Feyenoord dus een wedstrijd. Voorafgaand aan het duel met Young Boys stond het nog bovenaan in de groep, maar na de terechte 2-0 nederlaag lagen de kaarten ineens heel anders op tafel. Feyenoord staat nu vierde, maar kan de nederlaag in Zwitserland wél meteen goed maken omdat nu dus de tweede ontmoeting op het programma staat.

De nieuwe koploper van groep G

Young Boys nam twee weken geleden het stokje over van Feyenoord en is nu de lijstaanvoerder van de groep. Het vergaarde tot dusver zes punten uit drie wedstrijden. Er werd één keer verloren, op de eerste speeldag van FC Porto (2-1).

In de eigen competitie gaat het Young Boys voorlopig voor de wind. Het is namelijk ook koploper in Zwitserland. Met 28 punten uit dertien wedstrijden staat het op de eerste plaats. Echter is dat een allesbehalve rotsvaste positie. Er liggen twee kapers op de kust. FC Basel en FC St. Gallen volgen de club uit Bern op de voet. Basel heeft slechts één punt minder en St. Gallen slechts twee punten.

Direct na het treffen met Feyenoord wacht voor Young Boys een ware kraker. Dan neemt de club het namelijk in eigen huis op tegen FC St. Gallen.

Wat denken de bookmakers van Feyenoord – SBC Young Boys?

Feyenoord wordt door de bookmakers gezien als de favoriet voor dit duel. Een Rotterdamse quotering staat op 2.18.

Een overwinning van Young Boys krijgt een quotering van 2.90 en een gelijkspel 3.60.

Terug in de tijd

Feyenoord en Young Boys namen het tot nu toe twee keer eerder tegen elkaar op. Met natuurlijk de ontmoeting van twee weken geleden als meest recente.

Toen kwam Feyenoord matig voor de dag. Met name in de eerste helft was het spel niet goed en dat resulteerde in twee tegendoelpunten. Young Boys scoorde twee keer vanaf de stip. In de tweede helft probeerde Feyenoord het tij nog te keren, maar het zat er niet in voor de Rotterdammers.

Teamnieuws: Van der Heijden terug in de basis bij Feyenoord en een volle lappenmand bij Young Boys

Dick Advocaat heeft relatief kort de tijd gehad om zijn nieuwe ploeg te leren kennen. Het resulteerde wel meteen in een overwinning op VVV-Venlo. Wat opviel na de komst van Advocaat was dat Jan-Arie van der Heijden weer in de basis verscheen. Onder Stam leken de kansen op speeltijd wel verkeken voor de verdediger, maar Advocaat dacht daar dus anders over.

De lappenmand van Young Boys is aardig gevuld. Maar liefst acht spelers zijn geblesseerd. Het gaat om de volgende namen: Mohamed Camara, Sandro Lauper, Miralem Sulejmani, Christopher Martins Pereira, Vincent Sierro, Guillaume Hoarau, Fabian Lustenberger en Gianluca Gaudino.

Feyenoord – SBC Young Boys tip

Feyenoord weet dat het bij winst op Young Boys weer volop meedoet om de bovenste plaatsen in de groep. De wedstrijd in Zwitserland was er een om snel te vergeten, maar in De Kuip liggen er gewoon weer kansen. Met de steun van de fanatieke aanhang is een resultaat zeker mogelijk. Onze Feyenoord – SBC Young Boys tip is dat Feyenoord wint met een quotering van 2.18 bij Toto.

Feyenoord – SBC Young Boys Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 2.18
Gelijkspel: 3.60
Winst SBC Young Boys: 2.90