Wedstrijd: Feyenoord – Rangers, Europa League
Aanvang: Donderdag 28 november 2019, 18.55 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.35

Feyenoord ontvangt Rangers in De Kuip voor een belangrijke wedstrijd in de Europa League, waarin het aanhaken of afhaken is. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – Rangers.

Lastige opgave voor Feyenoord

De aanstaande wedstrijd tegen Rangers mag niet verloren worden door Feyenoord, want dit kan het einde van het Europa League-seizoen voor de Rotterdammers betekenen. De achterstand op Rangers en Young Boys is namelijk drie punten en als die clubs winnen zijn zij door naar de knock-outfase. Als het aan de bookmakers ligt, eindigt het avontuur van Feyenoord nog niet. Een overwinning van de Nederlandse club heeft namelijk een quote van 2.41 en een zege van Rangers 2.75. Feyenoord is dus favoriet, maar niet heel ruim.
Feyenoord doet het vooralsnog redelijk onder Dick Advocaat, want van de vier gespeelde wedstrijden werden er twee gewonnen en twee gelijkgespeeld. Eén van die duels was tegen Young Boys in de Europa League, oftewel de koploper in de groep. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen al vrij vroeg op voorsprong, maar gaven dit in het laatste deel van het duel uit handen.

Moeilijk te verslaan

Rangers is natuurlijk van plan om zich te plaatsen voor de knock-outfase tegen Feyenoord. Daarnaast is het vooral ook belangrijk voor de Schotse club om niet te verliezen, want bij een gelijkspel blijft het gat met de Rotterdammers nog altijd drie punten. Rangers zal dus niet te offensief voor de dag komen om het achterin goed op orde te hebben.
De Schotten zijn de laatste weken goed op dreef, want ze zijn momenteel al negen officiële wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag werd geleden tegen de koploper van de groep in de Europa League, Young Boys. Door de goede resultaten kan Rangers goed weerstand bieden aan Celtic. De aartsrivalen staan momenteel allebei op 34 punten in de Schots competitie.

Feyenoord mist basiskrachten

Dick Advocaat gaf vorige week aan dat Rick Karsdorp voorlopig niet inzetbaar is en dus niet speelt tegen Rangers. Daarnaast zette de oefenmeester van Feyenoord ook zijn vraagtekens bij Nicolai Jørgensen, waarvan het nog onduidelijk is of hij in actie zal komen donderdag. Bij Rangers zijn er een stuk minder problemen, want de club heeft geen last van blessures en kan dus de sterkste elf opstellen.

Overwicht in matige wedstrijd

In de eerste speelronde kwamen de ploegen elkaar al tegen en dit werd geen leuk duel voor de neutrale kijker. Er gebeurde niet heel veel, maar er was wel te zien dat Feyenoord het spel bepaalde met het vele balbezit. Toch bleek dit niet genoeg om te winnen. De Rotterdammers kwamen niet tot scoren en Rangers wel, waardoor de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Schotten uitmondde.

Feyenoord – Rangers tip

Er hangt voor beide teams veel af van dit duel, waardoor er misschien wat voorzichtig gevoetbald zal worden aan het begin van de wedstrijd. Rangers wil het gat van drie punten behouden of vergroten en Feyenoord moet winnen om het gat te verkleinen en zo de aansluiting weer te vinden. De verschillen zullen klein zijn en een gelijkspel ligt daarom het meest voor de hand. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Feyenoord – Rangers heeft een quote van 3.35.

Feyenoord – Rangers Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 2.41
Gelijkspel: 3.35
Winst Rangers: 2.75