Wedstrijd: Feyenoord – FC Twente, Eredivisie
Aanvang: zondag 20 september 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.58

Zet Feyenoord de volgende stap in de titelstrijd of wint Twente hun tweede duel op een rij? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Feyenoord – FC Twente.

Jacht

Wat als…? Dit is een vraag die in Leeuwarden, Doetinchem, Utrecht en Alkmaar nog veel gesteld wordt. Wat als de competitie was afgemaakt? Maar die vraag zal men zich ook in Rotterdam hebben gesteld. Want als er een club was die in vorm was aan het einde van de competitie, dan was het Feyenoord wel. Onder leiding van Dick Advocaat vond de ploeg de weg naar boven en was het op jacht naar de titel. En die jacht gaat dit seizoen voortgezet worden.

Mark Diemers en Bryan Linssen werden al vroeg binnengehaald en ook Uros Spajic (huur) en Christian Conteh kwamen de ploeg versterken. Het eerste probleem heeft zich echter al aangediend. Bij blessures blijkt de kern van Feyenoord toch wat broos en is er weinig achter de hand voor Advocaat. Hierdoor moest Spajic snel ingevlogen wordt. Denk je dat een blessuregolf uitblijft? Dan kan het een goede tip zijn om te wedden op een Feyenoord-titel. Deze voorspelling krijgt een quote van liefst 9.05.

Bewijzen

Ron Jans wil zich graag weer bewijzen aan de Nederlandse voetbalvolgers. Zijn avontuur in de Verenigde Staten zette de trainer snel uit zijn hoofd en in het trainingspak van FC Twente gaat hij op zoek naar sportieve revanche. Met een heel leger aan vertrokken spelers en met zes nieuwe huurlingen en twee definitief vastgelegde spelers gaat de club mee op zoek naar revanche. Want Twente wil zich weer bewijzen aan de eigen fans en eigenlijk aan heel Nederland.

Daarbij is het natuurlijk fijn om direct een goede start te maken aan de competitie. Dat lieten Jans en zijn mannen zich geen twee keer zeggen. In de eerste speelronde werd Fortuna Sittard met 2-0 naar huis gestuurd. Tegen Feyenoord liggen de verwachtingen wat lager, maar zou een puntje mogelijk zijn? Tip: denk je dat het Twente gaat lukken te verrassen in De Kuip, dan kun je wedden op de voorspelling ‘FC Twente wint of speelt gelijk’ tegen een quote van 2.57.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Feyenoord – FC Twente hebben de Rotterdammers een enorm voordeel. De laatste zes officiële ontmoetingen eindigden telkens in een Feyenoord-zege. Het doelsaldo over deze duels is 15-3. Vorig seizoen won Feyenoord beide ontmoeting: met 1-3 en 5-1. In augustus oefenden de twee tegen elkaar, toen bleef het 0-0.

Teamnieuws

Het is een traditie bij Feyenoord: het blessurenieuws beginnen met een kwetsuur bij Sven van Beek. Hij krijgt gezelschap van nieuwkomers Uros Spajic en Christian Conteh en van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra. Door de afwezigheid van deze spelers zullen Lutsharel Geertruida, Ridgeciano Haps en Bryan Linssen starten.

Uitblinker bij de eerste wedstrijd was voor FC Twente wellicht Jayden Oosterwolde, die als linksback de nieuwe speler Gijs Smal aan de kant weet te houden. Huurling Kik Pierie moet nog even toekijken met een blessure. Hierdoor is de kans groot dat Julio Pleguezuelo en Xandro Schenk samen het centrum van de defensie vormen.

Feyenoord – FC Twente tip

Feyenoord – FC Twente: de thuisploeg oogt sterker, maar door de lage quotering is wedden op een thuiszege misschien niet de beste keuze. Ga in plaats daarvan uit van weinig doelpunten. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ met een quote van 2.58 bij Toto.

Feyenoord – FC Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.40
Gelijkspel: 4.80
Winst FC Twente: 6.25