Wedstrijd: Feyenoord – AZ, Eredivisie wedden
Aanvang: zaterdag 20 april 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint en meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.15

Mocht Willem II de bekerfinale tegen Ajax niet winnen, dan is de nummer 3 van de Eredivisie verzekerd van een plaats in de 3e voorronde van de Europa League. Feyenoord en AZ strijden om plaats 3, waarbij de Rotterdammers de beste papieren hebben.

Teruggeworpen in de strijd om plaats 3

AZ rekende half maart, toen Ajax thuis met 1-0 werd verslagen, af met het euvel dat het nooit van de traditionele top 3 een competitieduel won. Eind maart stonden de Alkmaarders zelfs derde, met 3 punten voorsprong op naaste belager Feyenoord.

Een reeks van drie duels zonder overwinning heeft de ploeg van John van den Brom echter teruggeworpen in de strijd om plek 3. De Alkmaarders hebben inmiddels een achterstand van 4 punten op Feyenoord. AZ scoorde telkens in zijn 6 laatste Eredivisie-duels. In de 6 laatste competitiewedstrijden die AZ in De Kuip tegen Feyenoord speelde, scoorden beide teams steeds. De wat lage quotering van 1.44 voor de weddenschap ‘beide teams scoren’ is daarom niet verrassend.

In 7 van de laatste 9 onderlinge Eredivisie-duels werden er minimaal meer dan 3.5 goals gescoord. Aangezien in 4 van Feyenoords laatste 6 thuiswedstrijden in de competitie ook meer dan 3.5 goals vielen, is de weddenschap ‘meer dan 3.5 goals’ (gequoteerd op 2.05) bij Feyenoord – AZ er één om in de gaten te houden.

Feyenoord mist Jørgensen

In tegenstelling tot AZ haalde Feyenoord wel het volle pond uit zijn laatste 3 Eredivisie-wedstrijden. De meest recente zege, de 2-1 tegen Heracles Almelo, kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

Bij een 1-1 stand kreeg Nicolai Jørgensen een rode kaart. Een benutte penalty van Steven Berghuis bezorgde Feyenoord alsnog de winst. Jørgensen is, evenals zijn spitsenbroeder Dylan Vente, geschorst voor het duel met AZ.

Berghuis is met 4 goals in zijn laatste 5 Eredivisie-wedstrijden de man in vorm bij Feyenoord. Hij heeft een quotering van 2.23 voor een goal tegen AZ. Guus Til, goed voor 7 goals in zijn laatste 10 competitieduels voor AZ, is gequoteerd op 3.30 voor een doelpunt tegen Feyenoord.

Interessante weddenschappen van boven de 2.00

Gezien de goede thuisvorm – Feyenoord won dit seizoen al zijn thuiswedstrijden in de Eredivisie op twee na – is het logisch om de Rotterdammers te tippen voor de winst tegen AZ (quotering 1.80). AZ won in het seizoen 2010/2011 immers voor het laatst in De Kuip van Feyenoord en zegevierde in geen van zijn laatste vier uitduels in de Eredivisie.

Weddenschappen die eveneens aan te bevelen zijn, zijn ‘Feyenoord wint en beide teams scoren’, gequoteerd op 2.70 en ‘Feyenoord wint en meer dan 2.5 goals, gequoteerd op 2.15. Gelet op de ruime overwinningen die Feyenoord de laatste jaren boekte op AZ moet ook met een schuin oog naar ‘Feyenoord wint en meer dan 3.5 goals’, met een quotering van 3.20, worden gekeken.

Een andere interessante bet is ‘Feyenoord scoort in beide helften’, gequoteerd op 2.20. Feyenoord scoort recentelijk vaak het eerste doelpunt van de wedstrijd tegen een Eredivisie-opponent. De weddenschap ‘Feyenoord scoort eerst en Feyenoord wint’ heeft een quotering die net onder de 2.00 ligt, namelijk 1.98.

Feyenoord – AZ tip

Feyenoord wint dit seizoen vrijwel al zijn thuisduels in de Eredivisie. AZ bleef zegeloos in zijn laatste 4 Eredivisie-uitwedstrijden. Dit kalenderjaar vielen er in alle thuisduels van Feyenoord minimaal meer dan 2.5 goals. Tip bij het wedden op Feyenoord – AZ: Feyenoord wint en meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.15.

Feyenoord – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.80
Gelijkspel: 4.15
Winst AZ: 3.95