18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Ajax wedden, tips en quotes 22 oktober 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 oktober 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: Draw no Bet Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

De eerste Klassieker van dit seizoen staat op het programma: Feyenoord – Ajax.

Teleurstellend seizoen

Voor zowel Feyenoord als Ajax is dit een teleurstellend seizoen. De Klassieker is dan ook bij uitstek een duel waarmee weer een positieve richting kan worden ingeslagen.

Kampioen Feyenoord leek vroeg in het seizoen met een serie overwinningen verder te gaan waar het vorig seizoen mee gestopt was. Maar het liep spaak bij de Rotterdammers, die inmiddels al twee nederlagen en een gelijkspel achter hun naam hebben staan, naast ook vijf overwinningen.
Giovanni van Bronckhorst en de zijnen lijken, geplaagd door blessureleed, maar niet echt in hun spel te komen. Nederlagen tegen PSV en NAC – die tweede nota bene in de eigen Kuip – werden opgevolgd met een overtuigende 0-4 zege bij AZ. Vorig weekeinde was er dan echter weer een bloedeloze 0-0 tegen PEC in De Kuip.

Daarna werd er doordeweeks ook weer verloren in de Champions League, tegen Shakhtar Donetsk. Het was Feyenoords meest kansrijke optreden in het miljoenenbal dit seizoen, maar de kansen die kwamen werden niet genoeg benut en zo wonnen de bezoekers met 1-2.

Ajax staat tweede, een plekje boven Feyenoord, maar het heeft net als de Rotterdammers zestien punten. Dat is vijf punten achter koploper PSV, en ook voor de Amsterdammers is dit dus nog allesbehalve een hosanna-seizoen. Ook Ajax verloor al twee keer in de competitie, meest recent drie speelronden terug in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, een apatische 1-2.

Verschil tussen deze twee ploegen is dat Ajax inmiddels aan een voorzichtige winstreeks bezig is. Het elftal van Marcel Keizer won z’n laatste tweede wedstrijden zelfs overtuigend: uit bij Heerenveen en thuis tegen Sparta werd het 4-0.

Feyenoord thuis geen favoriet

Het is een fout om te denken dat Feyenoord de favoriet is in dit duel omdat het thuisspeelt. De historie van de afgelopen tientallen jaren tussen deze twee ploegen laat zien dat Feyenoord er vrijwel nooit in slaagt om Ajax te verslaan in de eigen Kuip. Dat lukte slechts twee keer sinds 1997, omgerekend in ongeveer één op de acht duels.

Feyenoord slaagde er voor het laatst in 2015 in om thuis van Ajax te winnen. De manier waarop die zege tot stand kwam is kenmerkend voor hoeveel moeite de Stadionclub heeft met thuisduels tegen de aartsrivaal. Feyenoord won dat bekerduel met 1-0 door een eigen doelpunt van Ajacied Joël Veltman, dat vlak voor tijd over de lijn glipte.

De afgelopen twee seizoenen eindigde de competitie-Klassieker in De Kuip in een 1-1 gelijkspel. Nog een seizoen eerder was de uitslag 0-0.

Geblesseerde verdedigers Feyenoord

Voor de opstelling in De Klassieker zal Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wederom een een beroep moeten doen op zijn creativiteit. De pijn ligt in het hart van de verdediging.

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden staan voor een langere periode aan de zijlijn. Tegen Shakhtar Donetsk ontbrak vervanger Renato Tapia. Gio kon gelukkig net op tijd weer een beroep doen op de na anderhalf jaar teruggekeerde Sven van Beek, maar die botste in de Champions League-wedstrijd tegen teamgenoot Jean-Paul Boëtius op en heeft last van zijn heup gekregen. Zoveel zelfs dat van Bronckhorst niet op Van Beek rekent zondag, en ondertussen is ook Tapia nog niet fit.
De spoeling is nu zo dun geworden, dat Van Bronckhorst de zeventienjarige Lutsharel Geertruida van Feyenoord onder 19 bij de selectie heeft gehaald.

Kevin Diks keert wel weer terug van een hersenschudding, en de verwachting is dat Nicolai Jørgensen langer mee kan doen dat het uur tegen Shakhtar.

Bij Ajax is Daley Sinkgraven weer fit, maar trainer Marel Keizer lijkt niet van plan om veel te veranderen aan zijn opstelling van de afgelopen weken. Op reservegoalie Benjamin van Leer na is iedereen inzetbaar.

Feyenoord – Ajax tip

Feyenoord heeft de historie tegen en is defensief nog altijd erg kwetsbaar. Tegen Shakhtar liet het bovendien zien ook aanvallend niet doortastend genoeg te zijn. Ajax is juist in vorm aan het raken en geldt dan ook als favoriet voor dit duel.

Vanwege de vele gelijke spelen de afgelopen jaren houden we wel een slag om de arm en is de tip ‘Draw no Bet Ajax’, bij Toto beschikbaar met een 1.58 quotering.

Extra tip: Toto biedt bij deze wedstrijd een €10 money back-actie aan.

Feyenoord – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 2.84
Gelijkspel: 3.36
Winst Ajax: 2.20