18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – ADO Den Haag voorspelling – wedden, quotes en tip 12 mei 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 12 mei 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Van Persie scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 1.45

Het afscheid van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal; Robin van Persie speelt zijn laatste wedstrijd. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Feyenoord – ADO Den Haag.

Afscheid

Hoewel heel Feyenoord natuurlijk in actie komt, is dit duel de wedstrijd die volledig in het teken staat van afscheid. Coach Giovanni van Bronckhorst coacht zijn laatste thuiswedstrijd en voor Robin van Persie betekent deze Feyenoord – ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd ooit als voetballer. De spits laat de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard van volgende week schieten om in de eigen Kuip afscheid te kunnen nemen. De teller zal dan blijven steken op 98 competitiewedstrijden voor Feyenoord. De vraag is natuurlijk of het bij 35 doelpunten blijft.

Feyenoord heeft sinds de nederlaag bij FC Utrecht (3-2) een mooie reeks neergezet. Achtereenvolgens moesten sc Heerenveen (3-0), VVV-Venlo (0-3), Heracles Almelo (2-1), AZ (2-1) en NAC Breda (0-4) het onderspit delven tegen de Rotterdammers. De derde plaats is inmiddels zeker in handen, waarmee sowieso Europees voetbal is behaald voor volgend seizoen. Gezien deze reeks duels mag je veel doelpunten verwachten voor je voorspelling, misschien wel een ruime Feyenoord-zege. De quote om te wedden op ‘Feyenoord wint met handicap -2’ is 2.16.

Vorm

De laatste weken is ADO Den Haag uitstekend in vorm. Het team van coach Alfons Groenendijk verloor slechts één van de laatste zes duels en dat was tegen titelkandidaat PSV (3-1). Daarbuiten werd tegen Vitesse (3-3) en Fortuna Sittard (0-0) gelijkgespeeld en van FC Utrecht (5-0), AZ (2-3) en Excelsior (3-1) werd gewonnen. Zo pakte ADO opeens negen punten uit de laatste vier duels, waarmee de Hagenaars netjes op de tiende plaats staan in de Eredivisiestand.

In theorie kan ADO nog de play-offs voor Europees voetbal halen. Hiervoor moet het FC Groningen en Willem II inhalen. Het gat met deze twee is respectievelijk drie en vijf punten. Met nog twee duels voor de boeg lijkt de kans niet heel groot dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken. De grote man dit seizoen is voor ADO nog steeds Abdenasser El Khayati. De middenvelder was al goed voor vijftien doelpunten en elf assists. In beide klassementen is hij koploper van zijn team. Toch lijkt Toto de kans niet hoog te in te schatten dat hij gaat scoren tegen Feyenoord. Ga je wedden op die voorspelling, dan krijg je een quote van 3.65.

Onderlinge resultaten

Voor de Zuid-Hollandse ontmoeting Feyenoord – ADO Den Haag zal de thuisploeg gezien het verleden meer vertrouwen hebben. Van de laatste zes onderlinge duels won Feyenoord er namelijk vier en de andere twee eindigden in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 18-6 in het voordeel van de Rotterdammers.

Teamnieuws

Bij Feyenoord moet men het nog steeds stellen zonder Justin Bijlow en Ridgeciano Haps, waardoor Kenneth Vermeer en Tyrell Malacia uit mogen kijken naar speeltijd. Robin van Persie zal in de spotlights staan voor dit duel.

ADO Den Haag mist vier spelers door blessures. Trevor David, Giovanni Troupée, Shaquille Pinas en Ricardo Kishna kunnen niet meespelen. De ogen zullen gericht zijn op Abdenasser El Khayati en Sheraldo Becker.

Feyenoord – ADO Den Haag tip

De kans dat Feyenoord wint is gezien het afscheid van Van Bronckhorst en Van Persie een grote kans, maar gezien de omstandigheden gaan we voor een andere voorspelling. Laten we Van Persie een mooi afscheid gunnen. Tip: wedden op een doelpunt van Robin van Persie met een quote van 1.45 bij Toto.

Feyenoord – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.20
Gelijkspel: 7.65
Winst ADO Den Haag: 12.00