Wedstrijd: FC Utrecht – Vitesse, Eredivisie Europa League play-offs
Aanvang: vrijdag 24 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: FC Utrecht scoort niet in beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 1.36

De finale van de play-offs voor Europees voetbal is bekend. Net als vorig seizoen gaan FC Utrecht en Vitesse in een tweeluik uitmaken wie een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League krijgt. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel FC Utrecht – Vitesse.

Vorige jaar de verliezer

FC Utrecht kan tegen Vitesse revanche nemen voor de uitschakeling in de vorige editie van deze play-offs. Een seizoen geleden stonden deze twee clubs namelijk ook tegenover elkaar. Toen legden de Domstedelingen het af tegen de Arnhemmers. In Gelderland werd het 3-2 voor de thuisploeg en in Utrecht werd het 1-2.

De Utrechters rekenden betrekkelijk eenvoudig af met Heracles Almelo in de halve finales van de play-offs. In zowel Almelo als Utrecht was FC Utrecht negentig minuten de betere. In de uitwedstrijd besliste Utrecht de wedstrijd in vier minuten. Simon Gustafson benutte in de 36ste minuut een penalty en Cyriel Dessers maakte in de 40e minuut de 0-2. Daar bleef het uiteindelijk ook bij en Utrecht stond met anderhalf been in de finale. In Utrecht kwam Heracles er geen moment aan te pas. Gustafson opende net als in Almelo de score met een benutte strafschop en via twee treffers van Jean-Christophe Bahebeck liep Utrecht uit naar 3-0. Vitesse is dus gewaarschuwd voor het scorend vermogen van Utrecht. De Domstedelingen scoorden vijf keer in twee wedstrijden en die treffers vielen allemaal in één helft. Een FC Utrecht – Vitesse tip zou kunnen zijn Utrecht niet in beide helften gaat scoren. Die weddenschap heeft een quotering van 1.36.

Hakken over de sloot

Vitesse leek in de return tegen FC Groningen een eenvoudige en verdiende 3-0 overwinning te boeken. Waar het in Groningen (2-1 verlies) nog een zwakke indruk maakte, overrompelde het FC Groningen in de eerste helft van de return. Het kwam razendsnel op 1-0 (2e minuut) door een doelpunt van Martin Ödegaard. De Noor stak met kop en schouders boven iedereen uit en speelde heel goed. Hij was namelijk ook betrokken bij de 2-0 met een sublieme steekbal op doelpuntenmaker Tim Matavž. Diezelfde Matavž leek het duel na 31 minuten al te beslissen in Arnhems voordeel. De spits scoorde voor de tweede keer en zette Vitesse op 3-0. Groningen moest er nu twee maken en daar zag het, gezien het vertoonde spel, niet naar uit. Vitesse verzuimde om verder weg te lopen van de Groningers en Kaj Sierhuis bracht de spanning in de 81e minuut terug. Mo El Hankouri brak door op links en gaf scherp voor op de Ajax-huurling, die vervolgens voor open doel raak schoot. Groningen geloofde er plotseling weer in en Vitesse kwam even onder druk te staan. Echt grote kansen leverde dat niet meer op en Vitesse kon opgelucht ademhalen.

De bookmakers geloven meer in een overwinning van FC Utrecht. Een quotering van 2.14 is verbonden aan een Utrechtse overwinning. Een overwinning van Vitesse staat op 3.05 en een gelijkspel op 3.55.

Onderlinge resultaten

In de competitie werd het dit seizoen 0-0 in Utrecht. In Arnhem trok Vitesse met 2-1 aan het langste eind.

In de vorige editie van deze play-offs was Vitesse dus de sterkste over twee wedstrijden. In Utrecht won het met 1-2. Daarvoor had het vijf keer op rij verloren in de Domstad.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij FC Utrecht is alleen Simon Makienok afwezig. Hij kampt met een knieblessure.

Bij Vitesse is de lappenmand wat gevulder. Charly Musonda, Vyacheslav Karavaev, Oussama Darfalou, Matus Bero, Roy Beerens, Arnold Kruiswijk, Hilary Gong en Brian Linssen zijn er tegen FC Utrecht niet bij.

FC Utrecht – Vitesse tip

FC Utrecht wil zich revancheren voor het mislopen van Europees voetbal in het vorige seizoen. Het rekende overtuigender af met de tegenstander in de halve finale dan dat Vitesse deed. Utrecht scoorde vijf keer en scoorde telkens maar in één helft. De beste FC Utrecht – Vitesse tip is dat FC Utrecht niet in beide helften gaat scoren. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.36 bij Toto.

FC Utrecht – Vitesse Eredivisie Europa League play-offs wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 2.14
Gelijkspel: 3.55
Winst Vitesse: 3.05