Wedstrijd: FC Utrecht – Heracles Almelo, Eredivisie Europa League play-offs
Aanvang: dinsdag 21 mei 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: dubbele kans: gelijkspel of Heracles Almelo wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

FC Utrecht staat op de drempel van de finale van de play-offs om een EL-ticket. Heracles wacht een haast onmogelijke taak aangezien Utrecht dit seizoen zelden een thuiswedstrijd verloor. Hieronder volgen de wedtips en quotes voor FC Utrecht – Heracles Almelo.

Utrecht kan met de rem erop spelen

Ook in zijn derde duel tegen Heracles dit seizoen zegevierde FC Utrecht. Na de 3-1 in de Galgenwaard eind 2018 en de 1-5 begin maart 2019 was er afgelopen week een 0-2 zege in Almelo. De Domstedelingen benutten de kansen beter dan de Beetwortel’n.

Een penalty van Simon Gustafson en een rake kopbal van Cyriel Dessers bezorgden Utrecht de overwinning. Kleine smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Joris van Overeem. Zijn meespelen in de return is een vraagteken. Een meevaller is de terugkeer van Willem Janssen, die zijn schorsing heeft uitgezeten.

Utrecht verloor geen van zijn laatste 7 thuisduels in de Eredivisie en noteerde deze Eredivisie-jaargang slechts 3 thuisnederlagen: 1-2 tegen Emmen, 1-3 tegen Ajax en 0-1 tegen Willem II. Aangezien 4 van de laatste 7 thuiswedstrijden van Utrecht in een gelijkspel eindigden en Utrecht niet meer voluit hoeft te gaan, is een tip: ‘X of Heracles wint’, gequoteerd op 1.88.

Gustafson de penaltyspecialist

Toto biedt voor dit returnduel in de halve finale van de EL-play-off een aantal ‘player specials’ aan. Eén daarvan is ‘Simon Gustafson scoort en wint’, gequoteerd op 3.75. De Zweedse penaltyspecialist scoorde dit seizoen zowel thuis als uit tegen Heracles, beide keren vanaf de stip.

Utrecht heeft dit seizoen meerdere malen vroeg de score geopend. Wedden op FC Utrecht scoort in de eerste 15 minuten is gequoteerd op 3.75. Heracles heeft een quotering van 6.00 voor het scoren in het eerste kwartier. Een wedoptie om rekening mee te houden omdat Heracles met 2 goals verschil moet winnen.

Dat er minder dan 2.5 goals vielen in het heenduel was niet kenmerkend gezien de vele doelpuntrijke wedstrijden van beide clubs dit seizoen. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft daarom een quotering van 2.60.

Vaak veel goals in de 1e helft

In de laatste 4 Eredivisie-duels van zowel FC Utrecht als Heracles Almelo vielen er minimaal 2 goals in de 1e helft. Wedden op meer dan 1.5 goal in de eerste helft van FC Utrecht – Heracles Almelo heeft een quotering van 2.10.

Hoewel de krachtsverschillen op voorhand niet groot lijken te zijn, is het een mogelijkheid om aan handicapwedden te doen, maar dan in het voordeel in van Heracles vanwege de vele gelijke spelen in de laatste thuisduels van Utrecht. Wedden op Heracles wint met handicap +1 is gequoteerd op 2.08.

FC Utrecht staat met één been in de finale van de play-offs om een Europa League-ticket. De quotering van Utrecht om de finale te halen, is bijzonder laag, namelijk 1.01. Heracles verloor zijn laatste 3 uitwedstrijden, maar dat waren wel duels tegen Feyenoord, AZ en PSV. De kans op een stuntzege, zoals eerder dit seizoen een 3-5 in Heerenveen, is dus niet groot. Er zijn echter wel vaker merkwaardige ontsnappingen geweest in de play-offs. De quotering voor ‘Heracles to qualify’ bedraagt 10.00.

FC Utrecht – Heracles Almelo tip

Utrecht kan zijn comfortabele voorsprong verdedigen. Heracles moet aanvallen wil het nog een kans maken. De ploeg uit Almelo bood goed weerwerk in de recente uitduels tegen Feyenoord, AZ en PSV en was in het heenduel zeker niet de mindere van Utrecht. Tip bij het wedden op FC Utrecht – Heracles Almelo: ‘X of Heracles wint’, bij Toto gequoteerd op 1.88.

FC Utrecht – Heracles Almelo wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 3.00
Gelijkspel: 3.75
Winst Heracles Almelo: 2.21