18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – FC Groningen voorspelling – wedden, quotes en tip 8 maart 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Utrecht – FC Groningen, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 8 maart 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

Speelronde 24 in de Eredivisie opent met het duel FC Utrecht – FC Groningen. Beide teams zijn in vorm en dus kan het een leuk duel worden. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op FC Utrecht – FC Groningen.

Ruime overwinning

FC Utrecht doet het goed in de Eredivisie. De ploeg uit de Domstad staat momenteel op de zesde plek. Utrecht won tot dusver tien keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 8 keer. Dit alles levert een puntentotaal van 36 op. Utrecht staat redelijk stabiel in de subtop van de Eredivisie. Het gat met nummer 9 sc Heerenveen bedraagt namelijk 6 punten.

Afgelopen wedstrijd reisden de Domstedelingen af naar Almelo voor het uitduel met Heracles. Utrecht begon goed aan het treffen met de Tukkers en kwam na 9 minuten op voorsprong door een doelpunt van Sander van de Streek. Heracles stelde daar betrekkelijk weinig tegenover en het Almelose verzet leek helemaal gebroken doen Jesper Drost in de 44e minuut met rood mocht vertrekken. Willem Janssen verdubbelde in de 50e minuut de voorsprong voor Utrecht. Heracles deed plotseling iets terug via Adrián Dalmau, maar 5 minuten later zorgde Gyrano Kerk voor de definitieve nekslag. Simon Gustafson en Riechedly Bazoer zorgden vanaf de penaltystip voor de 1-5 einduitslag.

FC Utrecht is duidelijk de favoriet in het duel tegen FC Groningen. De bookmakers hebben een overwinning van Utrecht op een lage quotering van 1.84 gezet. Verder staat een gelijkspel op 3.65 en een overwinning van Groningen op 4.15.

Opmars duurt voort

FC Groningen kent een seizoen met twee gezichten. De Groningers bivakkeerden namelijk lange tijd in de gevarenzone van de Eredivisie. Desondanks bleef het vertrouwen in trainer Danny Buijs groot genoeg en dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald in succes. Op AZ na is Groningen namelijk de succesvolste Eredivisieclub in 2019. Het pakte 16 punten uit 7 duels. Nu staat de club uit het Hoge Noorden op achtste plaats in de Eredivisie, met 31 punten.

Groningen speelde afgelopen wedstrijd tegen VVV-Venlo. Het was het duel om de achtste plaats. VVV-Venlo kwam op 0-1 door een mooie goal van Danny Post. Mimoun Mahi zette Groningen nog voor rust op een 2-1 voorsprong door twee penalty’s te benutten. VVV moest door met tien man na een rode kaart voor Moreno Rutten. Peniel Mlapa zorgde één minuut na rust nog voor 2-2. Het overtal van Groningen zorgde er uiteindelijk voor dat de Venlonaren geslagen waren. Illias Bel Hassani zorgde in de 64e minuut voor de winnende treffer: 3-2.

Onderlinge resultaten

FC Utrecht – FC Groningen stond 40 keer eerder op het programma. De statistieken zijn duidelijk in Utrechts voordeel. Utrecht won namelijk 24 keer en Groningen 7 keer. 9 keer moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Groningen in 1-1.

FC Utrecht wist de laatste vier thuisduels niet te winnen. Een extra FC Utrecht – FC Groningen tip is de ‘dubbele kans’. De optie ‘X of FC Groningen’ lijkt het meest voor de hand te liggen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.78.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij FC Utrecht staan de spitsen Simon Makienok en Cyriel Dessers aan de kant vanwege blessures. Allebei kampen ze met een knieblessure.

Bij FC Groningen kan er geen beroep gedaan worden op Jan Hoekstra (blessure onbekend), Illias Bel Hassani (teenblessure), Samir Memisevic (knieblessure) en Ritsu Doan (schorsing)

FC Utrecht – FC Groningen tip

FC Utrecht doet het de laatste in thuiswedstrijden niet bijster goed. FC Groningen is daarentegen bezig aan een ware opmars in de Eredivisie. Het zal vermoedelijk een boeiend duel gaan worden waarin beide ploegen vol voor de winst zullen gaan. De beste FC Utrecht – FC Groningen tip is een gelijkspel met een quotering van 3.65 bij Toto.

FC Utrecht – FC Groningen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.84
Gelijkspel: 4.15
Winst FC Groningen: 3.65