18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 23 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Utrecht – AZ, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 23 oktober 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.50

AZ draait uitstekend op het moment. Het gaat op bezoek bij het stabiele FC Utrecht. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Utrecht – AZ.

Vierde plaats

FC Utrecht is bezig aan een prima seizoen. De Domstedelingen staan vierde op de ranglijst. Ze vergaarden tot nu toe 23 punten uit 13 wedstrijden. Utrecht won zeven keer, speelde twee keer gelijk en verloor vier keer.

In de laatste wedstrijd tegen Ajax kwam er een einde aan een prima reeks van Utrecht. Eerst werd er thuis gewonnen van PSV. Dat deed het met overtuigende cijfers: 3-0. Daarna volgde een 1-2 overwinning op bezoek bij Sparta en vervolgens trakteerde het Fortuna Sittard op een forse nederlaag: 6-0.

Tegen Ajax had Utrecht echter geen schijn van kans. Na veertig minuten was de wedstrijd al beslist. De Amsterdammers stonden toen al met 3-0 voor. In de tweede helft maakte er Ajax er nog eentje en zo kwam de eindstand op 4-0 te staan.

Hechte defensie en tweede plaats

AZ mag dit seizoen een naaste belager van Ajax genoemd worden. De Alkmaarders staan op de tweede plaats in de competitie. Er werd tot nu toe negen keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Dit heeft geresulteerd in een puntenaantal van 29. Dat zijn er zes minder dan Ajax en vijf meer dan PSV, dat derde staat.

Met name het aantal tegendoelpunten van AZ baart opzien. In dertien wedstrijd incasseerde het pas acht tegengoals. Dat is het minst van alle clubs uit de Eredivisie. In de laatste vijf wedstrijden (Eredivisie en Europa League) hield AZ telkens de nul. Het doelsaldo over deze duels is 21-0. Er zaten louter grote overwinningen bij: de 6-0 en 0-5 overwinning op FC Astana, de 0-4 zege op PSV in Eindhoven en de 3-0 overwinning op zowel FC Twente als FC Emmen.

Wat denken de bookmakers van FC Utrecht – AZ?

De bookmakers zien AZ als de favoriet in het duel met FC Utrecht. Een Alkmaarse overwinning staat gequoteerd op 2.28. De quotering voor een Utrechtse overwinning is met 2.80 een stukje hoger.

Een gelijkspel staat gequoteerd op 3.50.

Terug in de tijd

FC Utrecht – AZ stond 39 keer eerder op het menu in de Eredivisie. FC Utrecht won verreweg het vaakst. 21 keer trokken de Domstedelingen aan het langste eind. AZ kan in de aankomende editie de tiende overwinning ooit boeken in en tegen Utrecht.

Vorig seizoen werd het 2-1 voor FC Utrecht in de Galgenwaard. In Alkmaar trok AZ aan het langste eind: 3-0.

Teamnieuws: internationals van AZ bewijzen hun waarde bij Oranje

AZ leverde in de interlandperiode twee kersverse internationals af bij Oranje. Calvin Stengs en Myron Boadu zaten al bij Jong-Oranje en werden voor de wedstrijden in de EK-Kwalificatie tegen Noord-Ierland en Estland door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen.

Dat betaalde zich uit. Boadu maakte zijn eerste goal in het shirt van het ‘grote’ Oranje en Stengs gaf twee assists op Georginio Wijnaldum.

FC Utrecht – AZ tip

Het kan een interessant duel worden in de Galgenwaard. Utrecht wil aanhaken bij de top van de ranglijst en AZ wil Ajax niet uit het oog verliezen. Utrecht heeft wel laten zien dat weet wat het is om te winnen van AZ in eigen huis. Pas negen keer boekte AZ een uitoverwinning in Utrecht. De Alkmaarders zijn echter moeilijk te verslaan en krijgen weinig tegengoals. Onze tip bij deze editie van FC Utrecht – AZ is een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.50 bij Toto.

FC Utrecht – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 2.80
Gelijkspel: 3.50
Winst AZ: 2.28