18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip woensdag 4 maart 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Utrecht – Ajax, TOTO KNVB Beker
Aanvang: Woensdag 4 maart 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: winst FC Utrecht
Bookmaker: Toto
Quote: 3.40

De halve finales in het bekertoernooi staan weer voor de deur. Er zit een pikant affiche tussen: FC Utrecht gaat het namelijk opnemen tegen Ajax. In deze voorbeschouwing geven we verschillende tips en quoteringen om te wedden op het duel FC Utrecht – Ajax.

Nonchalance in Waalwijk komt FC Utrecht duur te staan

FC Utrecht heeft in de laatste wedstrijd verzuimd om aan te haken bij de bovenste plekken in de Eredivisie. Op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd met 2-1 verloren. De Domstedelingen kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Gyrano Kerk. Vervolgens sloop er enig nonchalance in het Utrechtse veldspel. RKC bleef er in geloven en kwam via Sylla Sow op gelijke hoogte. Utrecht was zichtbaar aangeslagen en kon geen vuist meer maken in het duel. De Waalwijkers roken bloed en gingen op jacht naar de voorsprong, die kwam er uiteindelijk via Darren Maatsen. Utrecht leed hiermee voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. In de Galgenwaard werd het namelijk 0-1.

Het bekeravontuur begon voor Utrecht met een uitwedstrijd bij amateurploeg Excelsior ’31. De bezoekers wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 1-4. Vervolgens stond lootte Utrecht een uitwedstrijd bij competitiegenoot FC Groningen in de tweede ronde. Isah Abass werd in de tweede helft de matchwinner, door uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd te zorgen: 0-1.

Ook in de achtste finale en de kwartfinale stonden er uitduels op het programma. Eerst was er de confrontatie met eerstedivisionist FC Eindhoven. Utrecht had veel moeite met de Brabanders en kwam ook op achterstand door een doelpunt van Samy Bourard. In de tweede helft zorgde Abass voor de gelijkmaker, maar daarna werd er niet meer gescoord. In de verlenging trok de ploeg van John van de Brom het duel uiteindelijk naar zich toe: 1-2.

In de kwartfinale stond vervolgens het treffen met Go Ahead Eagles op het programma. In Deventer voetbalden de Domstedelingen een stuk makkelijk. Het werd uiteindelijk 1-4.

Het loopt totaal niet bij Ajax

Bij Ajax kampt men momenteel met een vormcrisis. De laatste twee eredivisieduels gingen verloren en in de Europa League werd de ploeg van Erik Ten Hag uitgeschakeld door het Spaanse Getafe. Bij die twee verloren eredivisieduels zat ook de topper tegen naaste belager AZ. Ajax speelde een zeer matige wedstrijd en verloor uiteindelijk verdiend met 0-2. De Alkmaarders straalden de wil om te winnen uit en kwamen al na vier minuten op een 0-1 voorsprong. Myron Boadu strafte een fout van Daley Blind af en Ajax kon de achtervolging gaan inzetten. Er kwamen slechts enkele kansjes, terwijl AZ de bovenliggende partij bleef. Een kwartier voor tijd besliste Oussama Idrissi het duel met een bekeken stiftje: 0-2. Door de nederlaag staan de Amsterdammers weer naast AZ in de stand.

Eerder die week werd Ajax al uitgeschakeld in de Europa League door het stugge Getafe. In Spanje werd het 2-0 voor de Spanjaarden, waardoor Ajax voor een lastige opgave stond. In Amsterdam won de thuisploeg weliswaar met 2-1, maar het was niet genoeg om de achtste finale te bereiken.

In het bekertoernooi mocht Ajax de eerste ronde overslaan door de Europese verplichtingen. In de tweede ronde reisden de Amsterdammers af naar Velsen-Zuid voor een duel met SC Telstar. Op het eerste gezicht leek het een gemakkelijke avond te gaan worden voor Ajax. Na een halfuur spelen stond het 0-2 voor de bezoekers. Telstar kwam echter op 1-2, maar moest in de tweede helft weer twee Amsterdamse treffers slikken: 1-4. Via Benaissa Benamar en Rheda Kharchouch werd het nog spannend (3-4), maar verder kwam Telstar niet.

In de achtste finales lootte Ajax vervolgens een thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg. Het werd een monsterzege, want Ajax won met maar liefst 7-0 in de eigen Johan Cruijff ArenA. Vitesse-uit was de volgende halte voor de Amsterdammers. In Arnhem werd er vrij makkelijk met 0-3 gewonnen.

Wat denken de bookmakers van FC Utrecht – Ajax?

De bookmakers zien Ajax als de favoriet voor de winst. Aan een Amsterdamse overwinning is een quotering van 1.80 verbonden. Een overwinning van Utrecht staat gequoteerd op 3.40 en een gelijkspel op 3.65.

Terug in de tijd: 4-0 overwinning voor Ajax in Amsterdam

FC Utrecht en Ajax stonden dit seizoen nog maar één keer tegenover elkaar. Op 10 november 2019 was Ajax in de Johan Cruijff ArenA met maar liefst 4-0 te sterk voor Utrecht. De Domstedelingen werden eigenlijk de gehele wedstrijd overklast door Ajax. De tweede ontmoeting stond eigenlijk op 9 februari gepland, maar door storm Ciara werd dit duel uitgesteld.

Teamnieuws: getergde Hakim Ziyech bij wissel tegen AZ

Tijdens de wedstrijd tegen AZ werd Hakim Ziyech vroegtijdig naar de kant gehaald door Ten Hag. Naar eigen zeggen deed de oefenmeester dat, omdat hij geen risico wilde nemen met de middenvelder. Volgens de medische staf kon hij maar een bepaald aantal minuten spelen. Ajax heeft nog altijd wel last van blessures. Zo zijn David Neres, Zakaria Labyad, Joël Veltman en Noussair Mazroui nog altijd niet fit. Bij FC Utrecht kan men nog niet beschikken over Willem Janssen, Maarten Paes en Adrían Dalmau.

FC Utrecht – Ajax tip

Utrecht en Ajax zijn allebei niet in goede doen, beide ploegen verloren namelijk hun laatste wedstrijd. FC Utrecht – Ajax is echter altijd een bijzondere wedstrijd. Vaak geeft het Utrecht iets extra’s om in de Galgenwaard tegen Ajax te spelen. Met een plaats in de bekerfinale als inzet, kan het wel eens gaan spoken in Utrecht. Onze tip bij FC Utrecht – Ajax is dat FC Utrecht de wedstrijd gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.40 bij Toto.

FC Utrecht – Ajax TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 3.40
Gelijkspel: 3.65
Winst Ajax: 1.80