18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Twente – Vitesse voorspelling – wedden, quotes en tip 14 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Twente – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 14 december 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst FC Twente
Bookmaker: Toto
Quote: 2.80

Nog twee speelrondes en dan is het alweer winterstop in de Eredivisie. In deze voorlaatste speelronde nemen FC Twente en Vitesse het in Enschede tegen elkaar op. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Twente – Vitesse.

Terugval na sterk begin

FC Twente staat op de twaalfde plaats in de Eredivisie. Het was een van de drie promovendi dit seizoen. De twaalfde plaats is dus voor een nieuwkomer in de Eredivisie niet heel slecht. Kijken we naar de start van de Tukkers, dan zat er wellicht meer in. In de eerste zes wedstrijden bleef de formatie van trainer Garcia ongeslagen. Twente haalde negentien punten uit zestien wedstrijden. Het won vijf keer, speelde vier keer gelijk en verloor zeven keer.

Afgelopen wedstrijd speelde Twente in een slaapverwekkend duel gelijk tegen ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion werd het 0-0. De Tukkers hebben nog altijd een buffer ten opzichte van de staartclubs in de Eredivisie. De afstand met nummer zestien PEC Zwolle bedraagt nu zes punten. Deze voorsprong kan echter snel kleiner worden, dus is het zaak dat Twente wedstrijden gaat winnen.

Roerige periode in Arnhem

Vitesse beleeft een onrustige periode. De Arnhemmers verloren vijf keer op rij en zagen trainer Leonid Slutsky opstappen na de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen. Thuis tegen Feyenoord kreeg het de kans op eerherstel, maar hierin slaagde het maar half. In de GelreDome eindigde het in 0-0.

Momenteel is Vitesse afgezakt naar de negende plaats in de competitie. Na een goede start bleef de teller een tijd lang steken op 22 punten. Afgelopen wedstrijd kwam daar dus een puntje bij.

Wat denken de bookmakers van FC Twente – Vitesse?

De Arnhemmers worden door de bookmakers gezien als de favoriet voor de winst. Een overwinning van Vitesse heeft een quotering van 2.23.

Een overwinning van FC Twente staat gequoteerd op 2.80 en een gelijkspel op 3.65.

Terug in de tijd

FC Twente – Vitesse stond 33 keer eerder op het menu in de Eredivisie. De Tukkers klopten de Arnhemmers dertien keer. Vitesse trok negen keer aan het langste eind.

De vorig editie, twee seizoenen geleden, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Fredrik Jensen en Mason Mount namen toen de treffers voor hun rekening.

Teamnieuws: twee teams die de overwinning nodig hebben

Beide ploegen hebben een overwinning nodig om het goede gevoel terug te krijgen. FC Twente en Vitesse missen een aantal spelers. Bij Twente is verdediger Matos geblesseerd en bij Vitesse staan Hilary Gong, Charly Musonda, Oussama Tannane en Jamal Blackman aan de kant met blessures.

FC Twente – Vitesse tip

Het wordt een duel tussen twee teams die niet helemaal in vorm zijn. Vitesse (23 punten) staat nog altijd hoger op de ranglijst dan Twente (19 punten), maar dat verschil kan bij een Enschedese overwinning een stuk kleiner worden. De Tukkers spelen daarnaast thuis. Onze FC Twente – Vitesse tip is dat FC Twente wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.80.

FC Twente – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Twente: 2.80
Gelijkspel: 3.65
Winst Vitesse: 2.23