Wedstrijd: FC Twente – FC Groningen
Aanvang: Vrijdag 25 september, 20.00 uur
Beste wedtip: Alleen FC Twente scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 4.00

Geeft Twente een vervolg aan de stunt in de Kuip of wint Groningen in Enschede? Hier onze voorspelling met tips en quotes om te wedden op het duel FC Twente – FC Groningen in de Grolsch Veste. 

Goed begin

Ron Jans ontvangt met FC Twente zijn oude liefde Groningen. Jans is sterk gestart met de Tukkers. Na de 2-0 overwinning op Fortuna Sittard werd Feyenoord afgelopen zondag (20 september) op 1-1 gehouden in de Kuip. Een vroege goal van Cerny bleek genoeg te zijn voor een punt. Met een goal en een assist in zijn eerste twee wedstrijden is Ajax-huurling Danilo sterk begonnen bij de Tukkers.

FC Twente draaide qua resultaten een prima voorbereiding en dat is voorlopig ook terug te zien in de Eredivisie. Met 4 punten uit twee wedstrijden zijn ze prima begonnen aan het nieuwe seizoen.

Op zoek naar doelpunten

FC Groningen startte de competitie met een 1-3 thuisnederlaag tegen PSV. Het grote nieuws van die wedstrijd was natuurlijk het uitvallen van de teruggekeerde Arjen Robben. Hij ontbrak afgelopen zondag bij de uitwedstrijd tegen ADO. Deze werd met 0-1 gewonnen door een eigen goal van ADO speler Shaquille Pinas.

Doelpunten maken bleek voor de Groningers een lastig karwei in de eerste twee wedstrijden. Dit probleem had Groningen vorig jaar ook al. In het gestaakte Eredivisie-seizoen scoorde de Trots van het Noorden slechts 27 doelpunten in 26 wedstrijden. FC Groningen zal hopen dat nieuwe spits Strand Larsen zijn draai snel gaat vinden.

Blessures

Bij FC Groningen ontbreekt Arjen Robben nog steeds. Hij zal voorlopig niet aan de aftrap verschijnen. Ook Gabriel Gudmundsson zal waarschijnlijk nog ontbreken. Hij viel aan het einde van de voorbereiding uit met een enkelblessure.

Bij Twente ontbrak Wout Brama in de Kuip. Het is nog onduidelijk of hij mee kan doen tegen Groningen.

Vorig seizoen

Beide wedstrijden tussen Groningen en Twente zijn afgewerkt in het seizoen 2019-2020. Twente won met 3-1 in Groningen, mede geholpen door twee rode kaarten van de Groningers. In Enschede bleef het afgelopen januari 0-0.

FC Twente – FC Groningen tip

FC Groningen liet in de eerste twee speelrondes zien nog niet af te zijn van het doelpuntenprobleem, terwijl FC Twente met vertrouwen naar deze wedstrijd toe zal leven. De tip voor FC Twente – FC Groningen is daarom: Alleen FC Twente scoort. Deze voorspelling heeft een quote van 4.00.

FC Twente – FC Groningen wedden

Quotes bij Toto:
Winst FC Twente: 2.42
Gelijkspel: 3.15
Winst FC Groningen: 2.90