Wedstrijd: FC Twente – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zondag 1 december 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

Ajax heeft goede zaken gedaan in de Champions League, maar de Amsterdammers moeten zich nu weer richten op de Eredivisie, want FC Twente is de volgende tegenstander. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Twente – Ajax.

Voorlopig nog veilig

FC Twente maakte veel indruk aan het begin van dit seizoen, want de promovendus startte dit Eredivisie jaar met een gelijkspel tegen PSV. In de weken daarna pakte het ook veel punten, waardoor het hoog op de ranglijst stond. Inmiddels is de Eredivsie veertien speelronden oud en zakt FC Twente een beetje weg. De club wint steeds moeilijker, maar pakt hier en daar nog wel een overwinning mee en staat daarom op de twaalfde plek. Met achttien punten staat het nog altijd zes punten boven de nacompetitiestreep, dus Twente hoeft nu nog niet te vrezen voor degradatie.
Vorige week verloor Twente uit bij VVV-Venlo en dit was vrij onnodig. De club uit Enschede had de overhand, maar kwam in de eerste helft met 2-0 achter. Net voor rust deed Haris Vučkić nog wat terug door de 2-1 te scoren. Dit bleek later niet genoeg, want dit was gelijk de einduitslag van de wedstrijd. Vučkić heeft dit seizoen al vaak laten zien dat hij belangrijk kan zijn voor Twente. Hij is namelijk de topscorer van de club met acht goals. Een goal van hem levert zondag een quote van 3.85 op.

Doordeweeks Europees succes

Ajax speelde woensdagavond in de Champions League uit bij Lille en de Amsterdammers wonnen deze wedstrijd met 0-2. Het tandem van Ajax, Hakim Ziyech en Quincy Promes, was weer heel belangrijk. Ziyech opende de score al in de tweede minuut en in de tweede helft gaf hij een assist op Promes. Het duo liet dit seizoen al vaker zien dat ze elkaar makkelijk vinden, dit was nu dus weer het geval. Ajax gaat door deze overwinning aan de leiding in groep H en kan het in de laatste wedstrijd afmaken tegen Valencia.
Ook in de Eredivisie gaan de Amsterdammers aan de leiding. Het gat met de nummer twee, AZ, is momenteel negen punten. Ajax is dan ook de enige club in de Nederlandse competitie die nog ongeslagen is dit seizoen. Dit komt met name door de vele doelpunten die de koploper van de Eredivisie maakt, want het scoort gemiddeld meer dan drie goals per wedstrijd.

Twee uitvallers tegen Lille

Niet alles verliep vlekkeloos voor Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Lille. Net voor rust raakte Zakaria Labyad geblesseerd in een duel en Noa Lang kwam hem vervangen. De ernst van de blessure is nog onbekend, maar de middenvelder van Ajax zal niet spelen tegen Twente. In de tweede helft scoorde Hakim Ziyech de 0-3, maar die werd terecht afgekeurd voor hands. De bal kwam zo hard op zijn arm, dat hij hier geblesseerd aan is geraakt. Het is nog onbekend of de sterspeler van Ajax tegen Twente in actie zal komen.

Vaak lastig in De Grolsch Veste

De laatste keer dat Ajax een Eredivisiewedstrijd van Twente in De Grolsch Veste won, dateert alweer van 2013. De Amsterdammers hebben het dus vaak lastig in deze wedstrijd. In 2017 speelde Ajax voor het laatst uit bij Twente en toen eindigde het duel in 3-3.

FC Twente – Ajax tip

Ajax is duidelijk de favoriet voor het kampioenschap in de Eredivisie dit seizoen. Twente wil degradatie ontlopen en dit lukt vooralsnog goed. De koploper speelde woensdag nog voor de Champions League en in deze wedstrijd vielen twee spelers uit. Het is nog onbekend of Hakim Ziyech zal spelen, wat invloed kan hebben op het spel van Ajax. De Amsterdammers hebben het ook vaak lastig in uitwedstrijden tegen Twente. De tip bij dit duel is daarom dat beide clubs zullen scoren zondag en deze voorspelling van FC Twente – Ajax heeft een quote van 1.65.

FC Twente – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Twente: 11.50
Gelijkspel: 7.10
Winst Ajax: 1.17