Wedstrijd: FC Rukh Brest – FK Energetik-BGU Minsk, Vysjejsjaja Liga
Aanvang: Vrijdag 27 maart 2020, 18.00 uur
Beste wedtip: Winst FK Energetik-BGU Minsk
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

In Wit-Rusland trekken ze zich voorlopig nog weinig aan van het coronavirus, want de competitie is juist net van start gegaan. Speelronde twee staat op het programma en hierin nemen FC Rukh Brest en FK Energetik-BGU Minsk het tegen elkaar op. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Voor het eerst op het hoogste niveau

FC Rukh Brest werd pas in 2016 opgericht en promoveerde vorig jaar naar het hoogste niveau van Wit-Rusland. Dit is dus pas het eerste seizoen in de Vysjejsjaja Liga voor de club. De promovendus mag daarom gaan laten zien of het zich kan meten met al de tegenstanders in deze competitie. Vooralsnog lukt dat goed, want in de eerste wedstrijd boekte Rukh Brest een mooie uitoverwinning.

De club won namelijk van Dinamo Minsk met 0-1. Rukh Brest opende de score in de eerste helft en gaf de voorsprong niet meer weg. De eerste zege is dus binnen en dit zelfs tegen de nummer vier van het vorige seizoen.

Voorlopig koploper

FK Energetik-BGU Minsk kwam ook als winnaar uit de strijd in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dit deed het tegen de nummer twee van vorig seizoen, BATE Borisov. Het werd uiteindelijk 3-1 voor FK Energetik en hier zag het er voorafgaand aan het duel niet naar uit.

FK Energetik eindigde vorig seizoen namelijk als nummer twaalf in de Vysjejsjaja Liga en het haalde in dat jaar nog niet half het aantal punten dat BATE behaalde. Door deze eerste overwinning gaat Energetik momenteel aan de leiding in de Wit-Russische competitie, samen met FC Minsk en FK Sloetsk. De koploper is in het aanstaande duel ook de favoriet. Een overwinning van Energetik heeft namelijk een quote van 2.40 en een zege van Rukh Brest heeft een quotering van 2.50.

Frisse teams

Het seizoen is zoals bekend net begonnen en dit betekent ook dat de teams nog geen last hebben van blessures. De spelers van de clubs zijn nog erg fit, wat ervoor zorgt dat de coaches nog niet hoeven te switchen binnen hun elftal.

Speler om op te letten

Djasur Yakhshibaev kwam dit jaar naar FK Energetik en was in de eerste wedstrijd gelijk belangrijk voor zijn club. De aanvaller uit Oezbekistan maakte de eerste twee doelpunten in het met 3-1 gewonnen duel tegen BATE Borisov.

Eerste keer tegenover elkaar

Het is voor Rukh Brest het eerste seizoen op het hoogste niveau en het is dan ook de eerste keer dat deze teams elkaar treffen in een officieel duel.

FC Rukh Brest – FK Energetik-BGU Minsk tip

De clubs wonnen beiden hun eerste wedstrijd van een op papier betere tegenstander. FK Energetik heeft meer ervaring op het hoogste niveau dan dat Rukh Brest heeft. Gepromoveerde clubs doen het best vaak goed in de eerste wedstrijd, maar zakken later weg. De tip voor FC Rukh Brest – FK Energetik-BGU Minsk is dat FK Energetik wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.40.

FC Rukh Brest – FK Energetik-BGU Minsk Vysjejsjaja Liga wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Rukh Brest: 2.50
Gelijkspel: 3.40
Winst FK Energetik-BGU Minsk: 2.40