Wedstrijd: FC Kopenhagen – Istanbul Başakşehir , Europa League
Aanvang: Woensdag 5 augustus 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Winst Istanbul Başakşehir, Draw No Bet
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

De Europa League wordt weer herstart, waardoor clubs binnen heel Europa het weer tegen elkaar gaan opnemen. Woensdag staat onder anderen de achtste finale FC Kopenhagen – Istanbul Başakşehir op het programma en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Degelijk toernooi

FC Kopenhagen blonk nog niet in heel veel wedstrijden uit tijdens dit seizoen van de Europa League. In de groepsfase werd de club ingedeeld bij Malmö, Dynamo Kiev en Lugano. Het bleef lang spannend in de poule, maar uiteindelijk eindigde Kopenhagen als nummer twee met negen punten uit zes wedstrijden. Door die tweede plaats moest de Deense club het opnemen tegen Celtic.

In eigen huis bleef Kopenhagen op een gelijkspel steken, maar in het uitduel was het te sterk voor de Schotse ploeg. De Denen hadden weinig kansen nodig. Ze schoten slechts drie keer op doel, maar deze waren wel allemaal raak. Het werd uiteindelijk 1-3 en dit was dus genoeg om door te gaan naar de achtste finale.

Sterke comeback

Istanbul Başakşehir leek zo goed als uitgeschakeld toen het in de vorige ronde de eerste wedstrijd met 3-1 verloor van Sporting CP. De Turkse club had weinig in te brengen, waardoor een comeback er niet in leek te zitten. Niets was minder waar, want in het thuisduel werd de stand volledig omgedraaid. Istanbul Başakşehir maakte in de 92e minuut de 3-1 en in de verlenging, minuut 119, de 4-1. Door deze uitslag staat de club nu in de achtste finale.

Het is knap dat de club uit Instanboel al zover is gekomen, want voorafgaand aan deze comeback stonden er al meerdere moeilijke affiches op het programma. Istanbul Başakşehir eindigde namelijk als eerste in een groep met AS Roma, Borussia Mönchengladbach en Wolfsberger AC.

Belangrijkste speler

Een speler om in de gaten te houden is Edin Višća, want hij maakte tot nu toe zes goals in de Europa League. Met dit aantal is hij nog in de race voor de topscorerstitel, want hij staat op een gedeelde eerste plek samen met nog vijf andere spelers.  

Eerste ontmoeting

De eerste wedstrijd tussen deze teams ging erg gelijk op en er waren niet heel veel grote kansen. Het bleef dan ook erg lang 0-0, maar in de 88e minuut maakte Istanbul Başakşehir het verschil. De thuisploeg kreeg namelijk een strafschop die benut werd door Edin Višća. Dit was de enige goal in de wedstrijd, waardoor de Turkse ploeg er nu goed voor staat. Daarom heeft ‘Istanbul Başakşehir To Qualify’ slechts een quote van 1.21.

FC Kopenhagen – Istanbul Başakşehir tip

In de vorige ontmoeting ging het gelijk op, maar Istanbul Başakşehir was net wat te sterk. Over het hele toernooi gezien lijkt de Turkse club ook de betere. Daarnaast is er bij een gelijkspel ook niks aan de hand voor de ploeg. De tip bij deze wedstrijd is: Winst Istanbul Başakşehir, Draw No Bet. Deze voorspelling van FC Kopenhagen – Istanbul Başakşehir heeft een quote van 1.89.

FC Kopenhagen – Istanbul Başakşehir Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Kopenhagen: 2.58
Gelijkspel: 3.15
Winst Istanbul Başakşehir: 3.15