18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 20 april 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Groningen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 20 april 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.32

Ajax staat momenteel aan kop in de Eredivisie en kan zich geen misstap meer permitteren met PSV dat op hetzelfde puntenaantal staat. FC Groningen heeft nog een aantal overwinningen nodig om zicht te houden op Europees voetbal. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Groningen – Ajax.

Moeilijk te verslaan

Groningen heeft na de winterstop laten zien dat het een stugge ploeg is, want er zijn maar weinig teams die van de club kunnen winnen. Zo verloor het maar één van de laatste elf duels in de eredivisie. Die laatste nederlaag moest Groningen drie weken geleden incasseren tegen AZ, want dat duel ging met 1-0 verloren. Ondanks deze resultaten is de club wel duidelijk de underdog in de wedstrijd tegen Ajax, want een overwinning heeft zaterdag een quote van 8.15.
Wat opvalt aan het spel van Groningen is dat ze erg weinig scoren, maar ook niet veel doelpunten tegen krijgen. Zo scoorde de club nog maar 34 keer dit seizoen en dat is nog minder dan Excelsior, dat op de zeventiende plek staat. Groningen kreeg daarentegen wel maar 36 doelpunten tegen en dat zijn er minder dan dat Feyenoord, dat derde staat. Doordat het zo weinig goals tegen krijgt, heeft Groningen nog kans op Europees voetbal.

Groot succes

Het seizoen lijkt elke keer een stukje mooier te worden voor Ajax, want het is wederom een ronde verder in Champions League. Het won eerder deze week namelijk met 1-2 van Juventus en dat was niet onverdiend te noemen. De Amsterdammers hebben al meerdere grote tegenstanders verslagen in het toernooi en in de volgende ronde moeten ze tegen Tottenham Hotspur.
In de competitie gaat het ook goed met Ajax, want het staat sinds kort weer bovenaan in de Eredivisie. Vorige week won de koploper met ruime cijfers van Excelsior en dat kan belangrijk zijn aan het einde van het seizoen. Klaas-Jan Huntelaar was in dat duel de gevierde man, want hij maakte een hattrick.

Maatje te groot

Vroeg in dit seizoen speelde de clubs al tegen elkaar en het verschil was groot in dat duel. Ajax kwam na achttien minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Klaas-Jan Huntelaar. Het bleef lang 1-0, ondanks dat de Amsterdammers dominant waren. In de tweede helft bouwden ze de score uit en het was weer Huntelaar die de bal tegen de touwen schoot, 2-0. Het slotakkoord was van Dušan Tadić die de derde en laatste goal maakte – zo won Ajax erg eenvoudig met 3-0. Dit keer heeft een overwinning van de Amsterdammers een quote van 1.32.

FC Groningen – Ajax tip

FC Groningen is een stugge ploeg en verliest de laatste tijd heel erg weinig. Ajax zit ook in een goede flow, want het lijkt momenteel alles te winnen op zowel Nederlandse als internationale bodem. De clubs zijn allebei dus in goeden doen en daardoor kan het een interessant duel worden. Toch blijft Ajax de favoriet voor de zege en lijkt het erop dat de Amsterdammers zaterdag zullen winnen. De tip bij FC Groningen – Ajax is dan ook dat de koploper wint. Deze voorspelling heeft zaterdag een quote van 1.32.

FC Groningen – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Groningen: 8.15
Gelijkspel: 6.00
Winst Ajax: 1.32