18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – Sparta Rotterdam wedden, tips en quotes 17 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Emmen – Sparta Rotterdam, play-offs promotie degradatie
Aanvang: donderdag 17 mei, 18.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.42

FC Emmen en Sparta Rotterdam kruisen de degens in de finale van de play-offs voor promotie en degradatie. Emmen kan voor het eerst promoveren, terwijl Sparta moet vrezen om te degraderen.

FC Emmen maakt kans op debuut in Eredivisie

Dichterbij zijn ze waarschijnlijk nog nooit geweest. FC Emmen maakt dankzij het tweeluik met Sparta Rotterdam kans op promotie naar de Eredivisie. Mochten de mannen uit Drenthe over twee potjes de beste zijn, dan debuteren ze in de hoogste Nederlandse divisie.

De finaleplek van Emmen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het elftal beleefde een prima seizoen en eindigde op een zevende stek in de Jupiler League. Het leverde de manschappen van trainer Dick Lukkien een ticket voor de play-offs op.

In de halve finale werd favoriet NEC over de knie gelegd. Emmen won de thuiswedstrijd met maar liefst 4-0, waardoor het zich in Nijmegen een 4-1 nederlaag kon permitteren. Nu wacht dus Eredivisionist Sparta Rotterdam.

Onzeker Sparta hoopt op handhaving

Het is dit seizoen peentjes zweten op Spangen. Sparta Rotterdam eindigde in de Eredivisie op een zeventiende plaats en moet zich daarom via de play-offs verzekeren van nog een jaar voetbal op het hoogste niveau. Dick Advocaat behoedde de Rotterdammers voor directe degradatie, maar zag ook dat zijn club de meeste doelpunten incasseerde en de minste treffers van alle Eredivisieploegen maakte.

Ook de eerste horde van de play-offs werd moeizaam genomen. Na een 1-2 uitoverwinning op FC Dordrecht kwam Sparta in eigen huis op een 0-2 achterstand. In de tweede helft rechtte de Kasteelheren de rug en eindigde de return in 2-2. Echt overtuigend was het allemaal niet wat Sparta liet zien, maar het was genoeg voor een finaleplaats.

Geblesseerd en afwezig

Emmen kwam ongeschonden uit het dubbele treffen met NEC. Trainer Dick Lukkien kan dus beschikken over al zijn mankracht voor de wedstrijd in stadion De Oude Meerdijk.

Sparta kampt wel met blessures. De Rotterdammers missen de komende maanden aanvaller Soufyan Ahannach. Hij brak vorige maand zijn been. Het meespelen van verdediger Julian Chabot en doelman Jannik Huth is nog onzeker.

Onderlinge geschiedenis

Sparta won in 2016 het laatste duel tussen beide ploegen. De Spartanen wonnen in Rotterdam met 3-2 van Emmen door een doelpunt in blessuretijd van de huidige aanvoerder Ryan Sanusi. De club uit Spangen werd dat seizoen kampioen en keerde daardoor terug naar de Eredivisie.

De laatste Emmen-overwinning vond plaats in februari 2015. Toen versloegen de Drentenaren Sparta met 2-1: Roland Bergkamp en Cas Peters maakten de vroege openingstreffer van Spartaan Johan Voskamp ongedaan.

FC Emmen – Sparta Rotterdam tip

Er zijn al een hoop gekke dingen gebeurd in deze editie van de play-offs. Emmen overtuigde in de heenwedstrijd tegen NEC, maar liep in Nijmegen tegen een dikke nederlaag aan. Sparta heeft meer individuele kwaliteit dan Emmen, maar had in de halve finale veel moeite met het kwalitatief mindere FC Dordrecht. Een beslissing zal waarschijnlijk pas in de return vallen. Tip: gelijkspel met een quotering van 3.42 bij Toto.

FC Emmen – Sparta Rotterdam play-offs promotie en degradatie wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Emmen: 2.74
Gelijkspel: 3.42
Winst Sparta Rotterdam: 2.36