Wedstrijd: FC Emmen – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 december 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 1.38

FC Emmen en PSV gaan het in Drenthe tegen elkaar opnemen. PSV won afgelopen weekend, na vier keer puntverlies op rij, van sc Heerenveen en FC Emmen speelde met 1-1 gelijk bij RKC Waalwijk. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Emmen – PSV.

Zege de in laatste minuut weggegeven

FC Emmen begon aan de uitwedstrijd in Waalwijk in de wetenschap dat tot nu toe alle duels op vreemde bodem verloren werden. Bij hekkensluiter RKC Waalwijk moest daar verandering in gaan komen en dat leek lange tijd te gaan gebeuren. Michael de Leeuw zette Emmen na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Lang leek het er op dat deze goal genoeg was voor de eerste uitzege van het seizoen. Toen Hans Mulder (RKC) ook nog zijn tweede gele kaart kreeg, leek het helemaal beslist. RKC bleef er echter in geloven en ging in de aanval. Dat leverde uiteindelijk in de 96e minuut de gelijkmaker op.

Door de remise komt Emmen op veertien punten. De Drenthenaren, die zich vorig seizoen direct handhaafden in de Eredivisie, staan ook nu boven de streep. Ze zijn echter nog niet uit de gevarenzone, want de afstand met plek zestien (VVV-Venlo) en plek zeventien (ADO Den Haag) bedraagt twee en drie punten.

Emmen won dit seizoen vier keer, speelde twee keer gelijk en verloor acht keer. De doelstelling zal naar alle waarschijnlijkheid onveranderd gebleven zijn. Directe handhaving is waar de ploeg van Dick Lukkien voor gaat en vooralsnog gaan de Emmenaren recht op hun doel af.

Europees avontuur is voorbij

Voor PSV is het Europese avontuur ten einde. De Eindhovenaren verloren met 4-0 bij Sporting Portugal en zagen LASK Linz winnen van BK Rosenborg. Hierdoor kan PSV hoogstens op gelijke hoogte komen met de huidige nummer twee, LASK Linz, dat dan op basis van het onderlinge resultaat boven PSV eindigt. Binnen zestien minuten stond PSV al met 2-0 achter door goals van Luiz Phellype en en Bruno Fernandes. De ploeg van Mark van Bommel probeerde meteen iets terug te doen en de kansen diende zich ook aan. PSV trof echter geen doel, maar Sporting deed dat wel. In de 43e minuut maakte Jérémy Mathieu de 3-0 en Bruno Fernandes besliste het duel helemaal met een benutte strafschop: 4-0.

In de Eredivisie is PSV na vier keer puntverlies op rij enigzins opgekrabbeld. Thuis werd er namelijk met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. Voorafgaand was er al goed nieuws te melden voor de Eindhovenaren. Steven Bergwijn en Donyell Malen bleken weer inzetbaar te zijn na blessureleed. Dat beide spelers er weer in stonden, was te merken. Bergwijn nam beide treffers voor zijn rekening en zorgde zo voor de 2-0 ruststand. De Friezen kwamen in de tweede helft nog wel terug in de wedstrijd door een treffer van Sven Botman, maar PSV hield stand.

Wat denken de bookmakers van FC Emmen – PSV?

PSV is favoriet in Emmen. De quotering voor een Eindhovense overwinning staat op 1.38. Een overwinning van de thuisploeg staat op 6.55 en een gelijkspel op 4.95.

Terug in de tijd

Vorig seizoen stond de eerste editie van FC Emmen – PSV op het programma. Het werd er meteen een om niet snel te vergeten. De Eindhovenaren kwamen op een 0-2 voorsprong en zagen FC Emmen in de slotfase langszij komen door twee goals van Niklas Pedersen.

In Eindhoven had Emmen geen schijn van kans. Het werd toen maar liefst 6-0 voor PSV.

Teamnieuws: Bergwijn en Malen weer terug bij PSV

Het zal ongetwijfeld een prettig gevoel zijn, nu Bergwijn en Malen weer inzetbaar zijn bij PSV. Het zijn twee van de smaakmakers bij PSV dit seizoen. Met name Malen valt dit seizoen op. Hij scoorde al tien keer voor PSV en tijdens zijn blessure is hij ook niet van die eerste plaats verstoten. Hij moet die plek nu echter wel delen met Quincy Promes (Ajax). Ook Bergwijn vinden we terug in een klassement. De buitenspeler staat op de derde plek als het gaat om het aantal assists dit seizoen. Emmen is dus gewaarschuwd voor dit duo.

FC Emmen – PSV tip

FC Emmen-uit zou normaliter geen probleem moeten zijn voor PSV. Echter beleeft het op het moment een minder seizoen. De vraag is: kan Emmen voor een stunt zorgen? Het antwoord lijkt, op basis van de krachtsverhoudingen, toch nee te zijn. Onze tip bij FC Emmen – PSV is dat PSV wint met een quotering van 1.38 bij Toto.

FC Emmen – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Emmen: 6.55
Gelijkspel: 4.95
Winst PSV: 1.38