18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – Ajax wedden, tips en quotes 3 april 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: FC Emmen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: woensdag 3 april 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 4.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

Ajax is terug in de titelrace na de thuiszege op PSV. Midweeks wacht het uitduel in Emmen. Een op het oog eenvoudige opgave, maar Ajax is de laatste tijd niet bepaald op dreef in Eredivisie-uitwedstrijden. Dit zijn de wedtips en quotes bij FC Emmen – Ajax.

Een groot krachtsverschil

PSV liet na de strijd om de landstitel voortijdig te beslissen. Ajax klopte de Eindhovenaren met 3-1 en is PSV tot op 2 punten genaderd. De Amsterdammers hebben in 27 duels 91 keer gescoord. Dat komt neer op een gemiddelde van bijna 3.5 goal per wedstrijd.

In 6 van Emmens laatste 10 Eredivisie-duels vielen er meer dan 3.5 goals. De Drenthenaren behaalden 1 punt uit hun laatste 6 competitiewedstrijden. Hoewel Ajax maar 1 van zijn laatste 4 Eredivisie-uitwedstrijden won, lijkt de nummer 17 van de ranglijst een maatje te klein voor de Amsterdammers.

Gelet op het grote krachtsverschil is het niet ondenkbaar dat Ajax met 3 goals verschil zal winnen van Emmen. Daarom kan het lonen om de weddenschap ‘Ajax wint met handicap -2’, quotering van 1.85, aan te gaan.

Grens van 100 goals nadert

Zoals eerder aangegeven is Ajax aan een ongekend productief Eredivisie-seizoen bezig. Het doorbreken van de 100-doelpuntengrens is slechts een kwestie van tijd. Omdat het doelsaldo van doorslaggevend belang kan zijn, zal Ajax er waarschijnlijk niet met de handrem op spelen tegen Emmen.

Een herhaling van eerder dit seizoen, toen Ajax thuis met 5-0 won van Emmen, behoort zeker tot de mogelijkheden. Wedden op meer dan 4.5 goals (gequoteerd op 2.50) tijdens FC Emmen – Ajax is daarom een aantrekkelijke optie.

Voorspellen dat Ajax wint en meer dan 4.5 goals heeft een iets lagere quotering van 2.32. Een enigszins redelijk alternatief dat de quotering van 2.32 overtreft, is ‘ Ajax wint en minder dan 3.5 goals’, gequoteerd op 2.39.

Ajax houdt dit kalenderjaar zelden de nul

Er zijn nog meer aanlokkelijk geprijsde quoteringen van toepassing op FC Emmen – Ajax. Aangezien Ajax in geen van zijn laatste 6 uitduels de nul hield, is het niet onlogisch om te wedden op ‘beide teams scoren’, gequoteerd op 2.00.

Ajax zal de klus in Emmen snel willen klaren. In de thuiswedstrijd tegen de Drenthenaren stond Ajax binnen 10 minuten op 1-0. Voorspellen dat Ajax in Emmen opnieuw voorstaat na 10 minuten heeft een quotering van 2.45.

Ajax heeft dit seizoen tegen laagvliegers al eerder met ruime cijfers gewonnen, denk bijvoorbeeld aan de 8-0 tegen De Graafschap en de 4-0 tegen Fortuna Sittard. In deze beide duels scoorde Ajax in beide helften meer dan 1.5 doelpunt. Wedden op beide helften meer dan 1.5 doelpunt is gequoteerd op 2.60.

FC Emmen – Ajax tip

Normaal gesproken wint Ajax met ruime cijfers van Emmen. Tijdens duels van Ajax met clubs uit het rechterrijtje worden er dit seizoen vaak meer dan 4.5 goals gescoord. Daarom luidt de tip bij het wedden op FC Emmen – Ajax: meer dan 4.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.50.

FC Emmen – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Emmen: 17.00
Gelijkspel: 8.50
Winst Ajax: 1.11