Wedstrijd: FC Bayern München – Sevilla FC, UEFA Super Cup 
Aanvang: donderdag 24 september 2020, 21.00
Beste wedtip: winst Bayern München
Bookmaker: Toto
Quote: 1.33 

Het Europese voetbalseizoen begint met de UEFA Super Cup. In de Super Cup speelt de winnaar van de Champions League tegen de winnaar van de Europa League. Afgelopen seizoen heeft Bayern München met overmacht de Champions League voor de zesde keer in clubhistorie gewonnen. Sevilla versloeg Internazionale in een bloedstollende finale en is nu recordhouder van de Europa League door de beker voor de zesde keer te bemachtigen. In deze voorbeschouwing geven we tips en quoteringen voor de wedstrijd tussen Bayern München en Sevilla.

IJzersterke start

Na de masterclass die Bayern München weggaf in de knock-out fase van de Champions League, was de vraag of ze dit niveau vol konden houden en of het nog beter kon. Na de eerste wedstrijd in de Bundesliga tegen Schalke 04 leken beide vragen beantwoord. Ja, ze houden het vol en het kan nog beter. Schalke werd met 8-0 verslagen en liep continu achter de feiten aan. Ze komen goed uit de startblokken in München.

Sevilla heeft een goede voorbereiding gedraaid en heeft Levante UD en Athletic Bilbao verslagen in vriendschappelijke wedstrijden. Waar Bayern München dit weekend met de competitie is begonnen, heeft Sevilla een langere voorbereiding gehad. De Super Cup is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor Sevilla. Echt veel lijkt dat niet uit te maken, aangezien er voor beide ploegen nauwelijks sprake is geweest van een zomerstop.

Transfertalk 

Er zijn wat veranderingen in de selectie van Sevilla, zo zijn Éver Banega en Sergio Reguilón vertrokken. Als vervanger van Banega heeft coach Julen Lopetegui Ivan Rakitic teruggehaald van Barcelona. Als vervanger voor Reguilón op de linkerflank is Marcos Acuña aangetrokken. Verder is de selectie van Sevilla nagenoeg onveranderd.

Bij Bayern München is Thiago vertrokken richting Liverpool. Voor hem is geen opvolger voor gehaald, omdat die met Joshua Kimmich al in huis was. Trainer Hans-Dieter Flick heeft het vertrek van Ivan Perisic opgevangen met een wereldster in wording: Leroy Sané.

De strijd op de flanken

Flick en Lopetegui willen tijdens de wedstrijd allebei volledig gebruik maken van de ruimte op de flanken. Beide ploegen spelen met aanvallende vleugelverdedigers die de hele flank kunnen bestrijken. Waar Bayern München met Alphonso Davies een wereldtalent met enorm veel snelheid als linksback heeft staan, speelt de inmiddels 34-jarige Jesús Navas als rechtsback bij Sevilla. Ze houden er allebei van om veel op te komen en aanvallend impact te hebben op het spel. Het wordt interessant om te zien hoe beide flanken elkaar opvangen.

Deze strijd wordt uiteindelijk beslist op uithoudingsvermogen en timing. De ploeg die de aanvallend en verdedigende taken het best en meest gebalanceerd uitvoert, krijgt de kans om man-meersituaties te creëren op het middenveld.

Bayern München – Sevilla tip

Bayern München is als winnaar van de Champions League duidelijk de favoriet voor deze Super Cup, de club wordt momenteel dan ook gezien als de beste ploeg van de wereld. Sevilla gaat er alles aan doen om de club uit München het moeilijk te maken. Toch lijkt het Bayern München niet uit te maken of ze tegen een Europese topploeg spelen of een Duitse amateurploeg. De tip voor Bayern München – Sevilla is dan ook dat de ploeg uit München overtuigend van Sevilla gaat winnen en de eerste Europese prijs van het seizoen pakt. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.33 bij Toto. 

FC Bayern München – Sevilla FC – UEFA Super Cup wedden 

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.33
Gelijkspel: 5.45
Winst Sevilla: 6.95