18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Basel – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 30 juli 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: FC Basel – PSV, Champions League kwalificatie
Aanvang: dinsdag 30 juli 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: PSV wint of speelt gelijk
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

Het is erop of erover. Na de 3-2 in Eindhoven is deze FC Basel – PSV allesbepalend voor wie er door gaat naar de volgende voorronde in de Champions League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Terugvechten

FC Basel was jarenlang de toonaangevende ploeg in Zwitserland. In de nationale competitie, genaamd de Super League, werd FC Basel sinds het seizoen 2003/04 liefst tien keer landskampioen. Tussen 2009 en 2016 waren er zelfs zeven titels op rij voor de Zwitserse club. De laatste twee jaar ging het echter mis en tweemaal op rij ging Young Boys Bern met de titel aan de haal. Afgelopen seizoen was de voorsprong van Young Boys op nummer twee Basel zelfs twintig punten. Zodoende moet Basel zich terugvechten als dé topclub van Zwitserland.

In Europees verband wil Basel koste wat kost het scenario van vorig seizoen vermijden. Destijds verloren de Zwitsers in de Champions League-voorronde van PAOK Saloniki en daarna was Apollon Limasol te sterk in de play-offs van de Europa League. Zodoende moest Basel het doen zonder Europees voetbal. Dit seizoen wil Basel weer meedoen aan de Champions League, waarvoor wel eerst PSV moet worden uitgeschakeld. Heb je vertrouwen in Basel, dan is het een goede tip te wedden dat Basel doorbekert. De quote voor deze voorspelling is 2.62.

Renovatie

Trainer Mark van Bommel gaat zijn tweede seizoen is als eindverantwoordelijke bij PSV. In zijn eerste jaar wonnen de Eindhovenaren geen prijzen. De tweede plaats in de competitie, een vierde plek in de Champions League-groep en een uitschakeling tegen RKC Waalwijk in de KNVB beker was de opbrengst van vorig seizoen. Toch mag het seizoen als redelijk succesvol worden gezien. Het team van Van Bommel voetbalde herkenbaar en wist het Ajax lang heel erg lastig te maken bovenin de Eredivisie.

Deze zomer vertrokken met Angeliño, Daniel Schwaab en Luuk de Jong drie basisspelers en Jorrit Hendrix staat op de nominatie om de volgende te worden. Toni Lato, Olivier Boscagli en Timo Baumgartl kwamen de defensie versterken en de Portugees Bruma werd losgeweekt in Leipzig. Met deze nieuwe spelers werd met 3-2 gewonnen van FC Basel en met 2-0 verloren van Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV mag eigenlijk niet verliezen in Basel, gezien de twee uitgoals van de Zwitsers. Tip: wedden op de voorspelling ‘PSV bekert door’ levert een quote van 1.45 op.

Onderlinge resultaten

Deze FC Basel – PSV is de return van de wedstrijd vorige week in Eindhoven. PSV kwam via Bruma op voorsprong, maar door treffers van Albian Ajeti en Omar Alderete leidden de Zwitsers een paar minuten voor tijd. Uiteindelijk zorgden Sam Lammers en Donyell Malen toch voor een 3-2-overwinning van PSV.

Teamnieuws

FC Basel moet het net als in de heenwedstrijd stellen zonder Zdravko Kuzmanović. Tegenstander PSV mist Sam Lammers, die in de strijd om de Johan Cruijff Schaal geblesseerd raakte.

FC Basel – PSV tip

De kaarten voor FC Basel – PSV zijn geschud. De Zwitsers moeten winnen terwijl PSV weet dat het doorgaat als het niet verliest. Dat laatste zou wel eens uit kunnen komen, dus hou dat in je achterhoofd voor je voorspelling. Tip: wedden op ‘PSV wint of speelt gelijk’ met een quote van 1.47.

FC Basel – PSV Champions League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Basel: 2.53
Gelijkspel: 3.50
Winst PSV: 2.57