18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – SSC Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip 8 augustus 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Barcelona – SSC Napoli, Champions League
Aanvang: Zaterdag 8 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst FC Barcelona & Over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

Het seizoen van Barcelona is nog niet helemaal volgens plan verlopen, dus het winnen van de Champions League lijkt nu belangrijker dan in de voorgaande seizoenen. Zaterdag hervat de club het toernooi met een thuisduel tegen Napoli. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Barcelona – SSC Napoli.

Sterke groepsfase

Barcelona deed het erg goed in de groepsfase van de Champions League, want het kwam ongeslagen uit de strijd in een poule met Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag. De Spaanse grootmacht won er vier en speelde twee keer gelijk, waardoor het als groepswinnaar doorstroomde naar de achtste finales.

De wedstrijden in de Champions League zijn natuurlijk al een hele tijd geleden, maar Barça heeft niet stilgezeten. In de Spaanse competitie kon de club flink aan de bak en speelde het veel wedstrijden in een korte periode. Barcelona liep in de laatste weken een paar keer tegen puntverlies op, waardoor de grote rivaal Real Madrid kampioen werd. In de laatste competitiewedstrijd kon Barça nog wat zelfvertrouwen kweken tegen Deportivo Alavés en dit deed het ook door met 0-5 te winnen.

Geen problemen

Napoli was tot nu toe ook erg sterk in dit seizoen van de Champions League. De club zat in een poule met Liverpool, Red Bull Salzburg en Genk. Vooraf werd gedacht dat Liverpool met gemak als nummer één zou eindigen in deze poule, maar bleek later een stuk moeilijker. The Reds werden wel eerste met dertien punten, maar Napoli kwam daar kort achter met twaalf. De Italiaanse club ging daarmee ongeslagen als nummer twee door naar de achtste finales.

Wat opvalt aan de cijfers van Napoli, is het aantal tegendoelpunten. De club kreeg in de groepsfase maar vier goals tegen in zes wedstrijden. Tegen Barcelona moeten de Italianen de verdediging wederom op orde hebben om een kans te maken op de overwinning.

Blessures en schorsingen

Barcelona kampt met wat problemen wat betreft blessures en schorsingen. Zo zijn verdedigers als Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibo al een tijdje geblesseerd. Daarnaast moet de Spaanse club het ook zonder Arturo Vidal en Sergio Busquets doen, omdat zij allebei geschorst zijn voor het aanstaande duel.

Bij Napoli zijn er weinig blessures of schorsingen, maar het is wel nog onbekend of Lorenzo Insigne in actie zal komen. De aanvaller liep een dijbeenblessure op in het laatste competitieduel tegen Lazio en is nog niet volledig hersteld.

Zien we de oude Frenkie de Jong?

Veel Spaanse kranten schreven deze week over Frenkie de Jong, want de Nederlandse middenvelder speelt zaterdag volgens hun op zijn oude vertrouwde lievelingspositie net voor de verdediging. Dit komt door de blessures van Vidal en Busquets. Hij keert nu dus terug naar de positie waar hij bij Ajax zoveel successen beleefde. De aanstaande Champions-League wedstrijd wordt daardoor een echte test voor hem.

Eerste ontmoeting

De eerste wedstrijd tussen deze twee ging erg gelijk op. Beide teams kregen niet heel veel kansen, maar ze scoorden wel allebei één keer. De uitslag was dan ook 1-1 en tijdens de returnwedstrijd moeten Barcelona en Napoli er daarom alles aan doen om een ronde verder te komen. Dit keer gaat Barça als favoriet de wedstrijd in, want een overwinning voor de club uit Spanje heeft een quote van 1.59 en een zege van de club uit Napels 4.95.

FC Barcelona – SSC Napoli tip

Barça gaat als favoriet de wedstrijd in, maar moet wel wat spelers missen. Dit kan ook juist goed aanpakken door wat verschuivingen in de opstelling. Napoli moet het misschien zonder smaakmaker Insigne doen en dit lijkt een groter probleem. Daarnaast heeft Barcelona een beter seizoen achter de rug. De tip bij FC Barcelona – SSC Napoli is daarom: Winst FC Barcelona & Over 1.5 doelpunten. Deze voorspelling heeft een quote van 1.75.

FC Barcelona – SSC Napoli Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Barcelona: 1.59
Gelijkspel: 4.00
Winst SSC Napoli: 4.95